Otvoren dječiji park

0

MILIĆI – U dvorištu obdaništa „Poletarac“ u Milićima danas je otvoren park za mališane, u čiju je izgradnju Unicef uložio 8.950 KM.
Mališani ovog obdaništa moći će od danas da koriste ljuljaške, klackalice i tobogane.

Predstavnik Unicefa Jasmina Babić pojasnila je novinarima da je riječ o projektu „Jačanje kapaciteta vrtića i poboljšanje uslova boravka djece u predškolskim ustanovama regije Birač“, koji se relizuje u saradnji sa Unicefom, UNHCR-om i UNDP-om, zahvaljujući finansijskoj podršci Kraljevine Holandije.

„Opremili smo i neke prostorije u zgradi obdaništa, sobu za spavanje, formirali Centar za rani rast i razvoj, tako da se nadamo da će to sve doprinijeti poboljšanju kvaliteta predškolskog obrazovanja, ali i povećanju broja djece koja su uključena u predškolsko obrazovanje“, rekla je Babićeva.

Načelnik opštine Milići Momir Lazarević naveo je da Unicef u ovoj opštini daje značajan doprinos boljem socijalnom statusu djece.

„Radost djece koju ovdje vidite, najbolji je pokazatelj koliko su se mališani obradovali ovim poklonom i koliko im znači podrška Unicefa“, rekao je Lazarević.

Unicef je u milićkom vrtiću nedavno realizovao i projekat „Biraj pravo, rasti zdravo“, tokom kojeg su zaposleni u vrtićima i roditelji mališana imali priliku da saznaju više o zdravoj ishrani djece.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare