Otvoren 16. Međunarodni festival malih scena – monodrama Srpske

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predstavom Slavija teatra iz Beograda Miroslava Pavićevića „Radi mi svašta“ sinoć je u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo otvoren 16. Međunarodni festival malih scena – monodrama Srpske.

Festival je zvanično otvorio predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić u prisustvu srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića.

„Održavanje 16. Međunarodnog festivala malih scena – monodrama Srpske dokaz je da grad Istočno Sarajevo vodi računa o kulturnoj ponudi i nastaviće finansijski i organizaciono podržavati ovu manifestaciju“, rekao je Lučić.

Direktor Festivala Nedeljko Zelenović podsjetio je u obraćanju prisutnima da je ova kulturna manifestacije počela 1995. godine u Hadžićima i da je tokom 15-godišnjeg trajanja nastupilo više od 300 glumaca.

„Ovaj festival je jedna od najznačajnijih kulturnih i teatarskih manifestacija RS“, napomenuo je Zelenović.

Tokom petodnevnog trajanja Festivala publika će u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo moći da vidi pet pozorišnih predstava i četiri monodrame.

U subotu, 10. decembra, biće proglašeni pobjednici – najbolja predstava, monodrama, glumac i glumica, a za pobjednike će biti prikazana predstava Kulturnog centra Istočno Sarajevo „Čorba od kanarinca“.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=-j3f-11yagk&feature=player_embedded}


(www.palelive.com / Srna / foto: arhiva)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare