Otvoren 12. međunarodni kamp „Hipo tri poena“

0

Proslavljeni košarkaški as i predsjednik Košarkaškog kluba „Partizan“ Predrag Saša Danilović otvorio je danas na Jahorini 12. Međunarodni košarkaški kamp „Hipo tri poena“.


„U proteklih 12 godina kroz ovaj kamp prošlo je oko 7.000 djece i svaki put sam to govorio, pa ću ponoviti i danas, najvažnija stvar u svemu ovome je druženje i stvaranje novih prijateljstava“, rekao je Danilović.

Koordinator kampa Neđo Macanović naglasio je da kamp ima svesrdnu podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, košarkaških saveza BiH i Srbije, kao i trenera.

Drugi koordinator kampa Boban Stanojević istakao je da se među 101 polaznikom košarkaškog kampa nalazi i 16 mladih košarkaša i četiri trenera iz Rusije, iz oblasti Murmansk, koji su „preletjeli“ čak 3.500 kilometara da bi došli na Jahorinu.

On je najavio da će ove godine biti oko 600 učesnika kampa, a posebnu pažnju trebalo bi da privuče organizacija Kupa olimpijskih nada – turnira na kojem će u avgustu učestvovati oko 10 renomiranih košarkaških klubova iz regiona.

Izvršni direktor Hipo Alpe Adria banke Lidija Žigić naglasila je da je kamp na Jahorini jedan od najboljih u regionu, jer obezbjeđuje odlične uslove za boravak, kvalitetan stručni kadar, te osmišljen program rada sa najmlađima, beziran na kvalitetnim vaspitno-obrazovnim osnovama.

„Upravo su to razlozi zbog kojih Hipo banka sve ove godine stoji iza jahorinskog kampa. Ujedno, ovogodišnje generalno sponzorstvo košarkaškog kampa `Hipo tri poena` dolazi u godini održavanja Evrobasketa u Sloveniji, a naša Hipo grupa jedan je od glavnih sponzora tog takmičenja“, naglasila je Žigićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare