Otvoren 11. festival poezije za djecu

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu danas je otvoren 11. festival poezije za djecu pod motom “Sova pjesničkih snova”.

Festival je otvorio direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Rade Ristović, koji je istakao da je poezija za djecu preduslov da postoje stvaraoci u ovoj oblasti.

Pjesnikinja Dara Sekulić, koja je imala zadatak da ocjeni čak 625 radova pristiglih na ovogodišnji konkurs, rekla je da su neki od autora već ostvareni i da su toliko dobrih pjesama poslali da ne moraju ništa više da napišu.

Izvršni direktor festivala Vitomir Mitrić najavio je da će zahvaljujući saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, koji je sponzor festivala, i nakon ovogodišnje manifestacije ostati trajno svjedočanstvo poetskog stvaralaštva.

“Ove godine Zavod će objaviti najbolje i nagrađene radove sa ovogodišnjeg i 10. festivala”, rekao je Mitrić.

Danas je održana i promocija antologije srpske poezije za djecu i mlade u BiH “Lepo slovo” u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, a večeras će biti organizovan poetsko-muzički program “Kapetan poetsko-muzičkog broda”, pjesnika Dejana Đonovića.

Drugog dana festivala učenici Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Vojkovića imaće priliku da se druže sa pjesnicima u okviru programa “Jesenje jutro poezije”.

Trećeg dana, u okviru programa “Pjesme darovitih”, biće proglašeni pobjednici ovogodišnjeg konkursa.

Nagrade, koje je obezbijedio Zavod za udžbenike i nastavna sredstva uručiće Dara Sekulić.

Nagrađene stihove govoriće glumica Forum teatra Aleksandra Mitrić-Štifanić.

Ulaz na sve festivalske programe je besplatan.

Organizator Festivala je Forum teatar iz Istočnog Sarajeva, a sufinansiralo ga je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments