Otvaranje Zavoda za forenziku za dva mjeseca?

0

SOKOLAC – Na Sokocu bi u naredna dva mjeseca trebalo da bude otvoren Zavod za forenzičku psihijatriju, u kojem bi bilo zaposleno oko 80 zdravstvenih radnika, rečeno je na današnjem sastanku predsjednika Sindikata zdravstva Republike Srpske Milenka Granulića sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom i načelnikom Rogatice Tomislavom Puhalcem.

Granulić je danas na Sokocu, nakon sastanka, rekao da bi ova opština trebalo da iz budžeta izdvoji pet odsto sredstava za potrebe zdravstvenog sistema, te da smanji cijene vode i odvoza smeća.

On je istakao da će u narednom periodu biti uspostavljena bolja saradnja predstavnika resornog ministarstva, sindikata i načelnika radi unapređenja zdravstvene zaštite.

Granulić je dodao da će se određenim mjerama nastojati pronaći dodatni izvori finansiranja zdravstvenih ustanova na ovom području.

Prema njegovim riječima, Dom zdravlja na Sokocu ima finansijskih problema, ali bi problemi trebalo da budu riješeni uz razumijevanje lokalne vlasti i predstavnika resornog ministarstva.

Granulić je čestitao Međunarodni praznik rada svim građanima Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare