Otklonjeni dosadašnji problemi u funkcionisanju

1
Otklonjeni dosadašnji problemi u funkcionisanju

ISTOČNO SARAJEVO – Prošireni rektorski kolegijum Univerziteta u Istočnom Sarajevu zaključio je danas da su u prethodnih šest mjeseci pokrenuti brojni reformski procesi i da su donesene mjere u dobroj mjeri otklonile dosadašnje probleme u funkcionisanju Univerziteta.

Kolegijum, kojem je prisustvovalo 16 dekana i pet prorektora, jednoglasno je zaključio da je nizom pravovremenih i adekvatnih mjera izvršena stabilizacija budžeta Univerziteta, te ostvarene brojne uštede koje su omogućile redovnu isplatu čak i onih primanja koja već godinama nisu isplaćivana.

Dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini Dalibor Stević, koji je novinarima u Istočnom Sarajevu prezentovao zaključke, rekao je da je stabilizacija budžeta omogućila i deblokiranje procesa prijema mladih kadrova na Univerzitetu.

„Nizom odluka organa Univerziteta i organa organizacionih jedinica, kvalitet i redovnost održavanja nastave podignuti su na viši nivo, a kontinuirano praćenje redovnosti i kvaliteta nastavnog procesa, postali su prioritet, kako Univerziteta, tako i organizacionih jedinica“, istakao je Stević.

Prema njegovim riječima, stabilizacija finansijskog poslovanja i kvalitativni pomaci u izvođenju nastavnog procesa, omogućeni su, između ostalog, uređivanjem radno-pravnog statusa nastavnika i saradnika Univerziteta.

Stević je rekao da je u proteklih šest mjeseci Univerzitet formirao Centar za cjeloživotno učenje koji omogućava kvalitativno nov pristup u saradnji sa privrednim subjektima, republičkim institucijama, ali i intenziviranje međunarodne saradnje, sa akcentom na razmjenu studenata i nastavnika.

„Zbog svega navedenog, mi prisutni dekani, prorektori i predstavnici studenata Univerziteta, pozitivno ocjenjujemo dosadašnji rad vršioca dužnosti rektora Univerziteta Steve Pašalića i dajemo punu i nedvosmislenu podršku nastavku započetih uspješnih reformskih procesa koji u osnovi imaju viziju jednog razvijenog modernog uspješnog i u međunarodnim okvirima prepoznatljivog i poštovanog Univerziteta“, ističe se u zaključcima Proširenog rektorskog kolegijuma.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka čast! Samo tako!