Otklonjen kvar na toplovodnoj mreži u Sokocu

0

SOKOLAC – Angažovanjem više subjekata, uspješno je riješen problem zagrijavanja stambenih i poslovnih prostora koji koriste usluge Gradske kotlovnice.

Uz otklanjanje kvara u kotlovnici je u međuvremenu izvršena i djelimična rekonstrukcija gradskog toplovoda i time riješen problem zagrijavanja nekoliko stambenih jedinica. O minulim aktivnostima na rješavanju problema gradskog grijanja, bolje nam je objasnio zamjenik načelnika opštine Sokolac, Ljubomir Erić.

„Došlo je do kvara na jednom od vitalnih djelova u kotlovnici, prvenstveno iz sistema je iskočilo ventilaciono kolo, došlo je do oštećenja i morali smo da intervenišemo i nađemo izvođača radova iz Srbije. Radovi su urađeni u rekordnom vremenu, jer rok za idradu takvih radova je 15 dana. Prilikom izrade napravljena je tehnička greška te su okrenute lopatice u suprotnom smjeru. Učinjeni su nadljudski napori da se kvar otkloni na vrijeme, a da bi mogli ispoštovati određene rokove morali smo da nađemo način kako da otpremimo potrebni dio iz Srbije.

Tako da je grijanje pušteno u rad u subotu u 12 časova. Takođe treba istaći da je potrebno da prođe određeno vrijeme da se kompletni sistem zagrije i da se izvrše još dodatni radovi po stanovima, prvenstveno ozračivanje.“- rekao je Erić.

Erić je dodao da je ova pauza iskorištena da se izvrše i dodatni radovi, kao što su promjena cjevovoda u određenim dijelovima grada, čime su određene stambene jedinice dobile grijanje.

„Mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da grad u narednom periodu može imati kvalitetno grijanje. Sada je kompletan grad pokriven sistemom grijanja. Ovim putem apelujem i na građane da podignu nivo uplate, jer jedan mjesec grijanja košta oko 75 000 KM“ – istakao je Erić.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare