Otkloniti nedostatke do početka turističke sezone

0

Predstavnici Istočno Sarajevo i gradske Turističke organizacije razmatrali su danas na Palama mogućnost otklanjanja nedostataka koji prate turističku ponudu Olimpijskog centra Jahorina, s cilje da se predstojeća zimska sezno spremno dočeka.

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Savo Kovač izjavio je Srni da je tokom redovnog sastanka razgovarano o nizu pitanja, poput održavanja i čišćenja puteva tokom sezone, bezbjednosti imovine i lica, problema vožnji motornih sanki po skijaškim stazama, zdravstvenoj zaštiti na Jahorini.

„Kada je riječ o čišćenju prilaznih puteva učesnici sastanka su konstatovali da `Romanijaputevi` dobro rade svoj posao, ali da ima problema na samom platou Jahorine, kada je riječ o lokalnim putevima do Šatora i od Vučijeg Mosta do Rajske Doline“, naveo je Kovač.

On je istakao da su, razmatrajući pitanje bezbjednost imovine i lica na Jahorini, učesnici sastanka istakli da je to segment koji dobro funkcioniše i koji je tokom godina unaprijeđen.

„Raspravljali smo i o problemu vožnje motornim sankama po skijaškim stazama i tu imamo zakonska rješenja koja nam ne idu na ruku. Zaključeno je da redari Olimpijskog centra treba da pokušaju u ovoj zimskoj turističkoj sezoni da upozore one koji voze sanke ispod ski liftova i na taj način rješe problem“, dodao je Kovač.

Prema njegovim riječim, učesnici sastnka su kada je riječ o zdravstenoj zaštiti na Jahorini ponovili da je to je još nepremostiv problem.

„Nismo ništa riješili jer je problem kompleksan. Imamo Dom zdravlja na Palama, a Zakon kaže da se otvaraju ambulante tamo gdje ima 2000 i 2500 stanovnika. Na Jahorini nema toliko stanovnika pa je zakonski neizvodivo da se otvori ambulanta“, naglasio je Kovač.

On je napomenuo da je dogovreno da predstavnici opštine Pale i Trnovo, te Olimpijskog centra Jahorina što prije pokušaju iznaći neko trajno rješenje.

Sastanku u prostorijama Skupštine grada Istočno Sarajevo prisustvovali su gradonačelnik Vinko Radovanović, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Vinko Borovina, načelnik Opštine Pale Slobodan Savić, načelnik Odjeljenja za urbanizam Mlađen Ćeremiđić, načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Zoran Mandić, komandir Komunalne policije Skupštine opštine Pale Srđan Šarac, te direktorica Doma zdravlje Pale Vesna Krstović.

Dogovoreno je da sljedeći sastanak bude održan u narednih desetak dana.

(www.palelive.com / Agencije)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare