Otkazana premijera filma u Palama

0

Kulturni centar Pale je danas izdao saopštenje u kome stoji da je projekcija filma otkazana iz moralnih i bezbjedonosnih razloga. Projekcija je bila zakazana za danas i sutra u 18 i 20.30 časova. Iz KC Pale pozivaju sve koji su kupili karte da ih mogu vratiti i da će dobiti nazad svoj novac.

Postupak Bjelogrlića i Trifunovića je izazvao revolt stanovnika Republike Srpske i Srbije. Koliko smo primjetili u igru i cijelu priču su se uključile i neke desničarske grupe, pa je otkazivanje filma bila jedina razumna odluka.

Na Facebook grupi „Bojkot premijere filma Montevideo, Bog te video“ su se pojavile neke fašističke poruke i provokacije, uglavnom bošnjačkih nacionalista, dok su situaciju pokušale iskoristiti i neke srbijanske ultradesničarske grupe za rušenje „režima“ Borisa Tadića.

Članovi grupe su najavili spontano okupljanje ispred Kulturnog centra sa transparentima i prisluživanje svijeća u Crkvi uspenja presvete Bogorodice u Palama. S obzirom da je premijera otkazana, pozivamo sugrađane da danas prisluže svijeće i na taj način odaju počast stradalim vojnicima u Dobrovoljačkoj ulici.

Pročitati još:

Oči javnosti uprte u premijeru filma u Palama

Sergej Trifunović se šepurio u majici Jovana Divjaka

Bjelogrlić: Žao mi je što Paljani neće vidjeti film

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare