Otežani uslovi za održavanje „FIS kupa“

0

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović otvoriće večeras na Jahorini međunarodno takmičenje u alpskom skijanju – „FIS kup Jahorina 2014“, čiji su program i tehnička organizacija, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, pretrpjeli određene izmjene i prilagođavanja.


Predsjednik Sportskog planinarskog društva „Jahorina“ i član Organizacionog odbora ovog takmičenja Radenko Pekić rekao je jutros Srni da će umjesto planiranih takmičenja u veleslalomu i slalomu na stazi „Skočine-Prača“ u naredna dva dana na Jahorini biti održane dvije trke slaloma na stazi „Olimpik“.

„Nažalost, neuobičajeno visoka temperatura otopila je snijeg na već pripremljenoj stazi „Skočine-Prača“, pa smo prinuđeni da pokušamo organizovati samo takmičenja u slalomu na „Olimpiku“, pojasnio je Pekić.

Prema njegovim riječima, ovo takmičenje ima izuzetno veliki značaj i za Jahorinu i Republiku Srpsku, jer je riječ o trkama za pervenstvo BiH i, što je posebno važno, o testnoj trci za dobijanje prava na organizaciju „Evropa kupa“.

„Upravo zbog toga, u posjetu i kontrolu dolazi nam i tehnički delegat i član komiteta za organizaciju `Evropa kupa` Matijaž Kranjc, od čije ocjene zavisi da li će Jahorina dogodine dobiti organizaciju ovog prestižnog ski-takmičenja“, naglasio je Pekić.

Vršilac dužnosti direktora Olimpijskog centra „Jahorina“ Neven Ćosović rekao je Srni da su učinjeni maksimalni napori da bi se obezbijedili optimalni uslovi za održavanje „FIS kup Jahorina 2014“.

„Staze su idealne, nadamo se da će izdržati u naredna dva dana, tako da takmičenje, zbog vremenskih uslova, neće biti dovedeno u pitanje“, rekao je Ćosović.

Otvaranje „Fis kupa Jahorina 2014“ predviđeno je večeras u Hotelu „Bistrica“ u 18.00 časova.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske svake godine izdvaja znatna sredstva za održavanje „Fis kupa“ na Jahorini, a ove godine obezbijedilo je 30.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare