Osveštan spomenik borcu Željku Samardžiću

0

U mjesnoj zajednici Prača u opštini Pale danas je osveštan spomenik preminulom borcu Vojske Republike Srpske Željku Samardžiću, koji nije imao nikog od bliže rodbine i kojeg su sahranili saborci na mjesnom groblju Podkoran.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina rekao je da su Samardžića, koji je umro 2001. godine, sahranili bivši saborci, a Boračka organizacija podigla spomenik.

„Danas smo prisustvovali osveštenju spomenika bivšem pripadniku Vojske Republike Srpske koji je iz reda hrvatskog naroda. Učinili smo sve da podignemo spomenik jer je to naša moralna obaveza i na taj način pokazujemo ličnu i društvenu odgovornost“, istakao je Parađina.

On je rekao da boračka organizacija čuva tekovine i sjećanje na ljude koji su dali najvrijednije što su imali – svoje živote za Republiku Srpsku, te da potomci imaju obavezu da čuvaju vrijednosti svojih predaka.

Prema njegovim riječima, u kalendaru Boračke organizacije nalazi se 15 bitnih datuma koje obilježavaju iz vremena odbrane Srpske, istakavši da neće dozvoliti da se zaborave sudionici istorije.

Parađina je rekao da je osveštanje spomenika vrijedan gest paljanske Boračke organizacije, te da će nastojati da i dalje to da rade prema mogućnostima.

Parađina je podsjetio da je Boračka organizacija u toku ove godine podigla spomenik Božidaru Miloševiću na Brezovicama, te da je učestvovala u sufinansiranju sa opštinom Pale, gradom Istočno Sarajevo i drugim subjektima na izgradnji spomenika komandantu Veljku Gajoviću na Palama.

On je naglasio da je u planu da podignu još jedno spomen-obilježje pripadniku Vojske Republike Srpske na groblju Repca na Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare