Osušeno drveće nije zamijenjeno, kod škole smeće, u potoku auto-školjke

16

U „Olimpijskom parku“ na Palama osušeno drveće nije zamijenjeno novim, kod Srednjoškolskog centra nekoliko gomila smeća nije uklonjeno, a u potoku u naselju Repci odbačene su auto-školjke.

Dječije igralište nije očišćeno od pijeska i ploče postavljene na zemlji su polomljene.

Na zelenim površinama u naseljima Repci i Koran, nedaleko od zgrada fakulteta, nalaze se gomile smeća, odbačene plastične boce, najlonske kese i papirna ambalaža.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
16 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Шта мислите да ли би то било могуће да сu ЗЕЛЕНИ после локалних избора добили прилику да преузму одговорност за сва питања везана за животну средину на цијелој територији општине Пале?

Mislimo da je ovo pitanje primitivizma i opste nekulture, a ne stranacke politike, odnosno opredjeljena. Pozdrav!

Pa evo, podržali su vlast, https://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=206490 prije izbora, šta li bi kasnije? 😀 😀

Problem bi se rijesio ako bi postavili kamere na djecijem igralistu pa djeca koja lome, cupaju, lupaju nece snositi krivicu nego ce to biti obaveza roditelja. Samo novcanim sankionisanjem ovome se moze stati u kraj. Takodje, park pokriti kamerama i uraditi po slicnom principu. Pogledamo li malo u okolinu mozemo naci svijetle primjere npr. u Lukavici drvoredi koji su posadjeni normalno su izrasli u odrasle biljke, takodje igraliste u parku Gavrila Principa nije dozivilo sudbinu naseg, a bogami tamo imaju i kamere. Samo cu reci, lijepi strah!

Примјећујем да инсталирање камера на јавним површинама и у стамбеним зградама постаје модни тренд. Скупа инвестиција која тражи одржавање а у пракси не даје очекиване резултате. Можемо прочитати и погледати снимке које нам доступним чине медији и Интернет и на којима се убице смијеше у камеру, на којима се појединци литом служе као тоалетом, итд. Зар се за подметање пожара прије коју годину у пролазу зграде код сластичарне Сиднеј није говорило да су камере снимиле два лица са која бацају запаљиви предмет? Не требају нам камере да видимо како одрасли са дјецом на оно мало траве око фонтане играју фудбал и како мајке држе телефон у руци и уврћу косу док њихова дјеца љуљају и савијају млада стабла.
Дјеца, у сваком случају, не могу сносити кривицу за своје понашање и не треба камера да би се (само када би се то хтјело) санкционисали родитељи који пропуштају дужни надзор или чак учествују у уништавању зелених површина.
Свакако, придружујем се похвалама за пост, и поздрављам све који сматрају да Пале требају и могу бити чистије!

KOJA JE DALJA PROCEDURA KAD KAMERA SNIMI VANDALA?

Tako je gdje god se okrenemo.

Svaka čast za post! Možda će ovakvi prilozi podstaći nadležne da nešto urade na sređivanju, s obzirom da ovakve slike i nered ne dodiruju Komunalnu policiju…

A gdje je i sta je ta komunalna policija???

Pozivamo korisnike grijanja da račune za maj platimo za 20% manje. Sve toplane u regionu su grijale do polovine maja, osim Toplane u Palama.

Gledam bijednike-botove kako negativno komentarišu zelene, jedinu pozitivnu priču u Republici Srpskoj.. Ne zaslužuju Pale ni zelene, ni Lazarevića.
Sluge smo mi mafije i nepismenih bizmiSmena iz Pala, stidim se gdje živim.
Sluganski karakter našeg naroda najbolje je opisao đak sa Sorbone, legendarni Koča Popović : „Srbi ne vole one koji ih produhovljuju,, oni se slijepo drže onih koji ih ponižavaju, vrijeđaju i pljačkaju.

Neka se napravi i priča o semaforima, nijedan ne radi kako treba, iako ih nemamo baš nešto puno, kod gradske kafane, kod žutog i na magistrali kod bartule

Šta je, istina koju sam napisao za Lazarevića boli? Da vam to lajkovanje nisu naredili oni koji nas drže u ovoj prljavštini u svakom smislu riječi? Da možda ne lajkuju oni koji su uzimali pare dozvoljavajući dovoz otrovnog otpada na regiju iz Viskokog, dok je Lazarević život rizikovao da to zaustavi? Stvarno me stid i neću da ćutim. Pale su univerzitetski centar, zašto ćutimo, gdje su profesori, gdje je mladost, gdje je ta sva inteligencija, gdje su ti mladi roditelji? Zašto ćutite i sva ova poniženja trpite? Sramota.

Dragi sugrađani, na narednim lokalnim izborima nemojte prodavati svoj glas za 50 KM i glasati za neobrazovane, polupismene i nekompetentne ljude. Birajte ljude koji ne gledaju lični interes, već javno dobro, a takvih sigurno ima, bez obzira na stranačku pripadnost. Onda će se betonirati što bi se trebalo betonirati, očistiti što se treba očistiti, a možda nikne i koje drvo ili čak park sa dječijim igralištem. A do tada, djeca neka nam se igraju na betonu oko zgrada koje većinom prave mafijaši i građevinske firme kojima i sopstveni plafon pada na glavu.

U samom centru Pala, iza bivše poslovne zgrade pilane, a sadašnje Toplane, već mjesecima je poplava kanalizacionih voda. Stvorila se ogromna bara-jezero.I pored obraćanja nadležnim, uključujući i Komunalnu policiju, ništa se ne čini kako bi se problem riješio.
To je leglo zaraze, komaraca, a pogotovu će biti kada krenu topli dani. Jednom riječi UŽAS!

U Palama su od svega najljepše f o n t a n e!!!