Osuda protesta veterana u Banjaluci

0

ZVORNIK – Opštinska Boračka organizacija Zvornik osudila je danas protest predsjednika Udruženja veterana Republike Srpske Duška Vukotića u Banjaluci, kao i njegov način ostvarivanja ciljeva za promjene u Boračkoj organizaciji Republike Srpske /BORS/.

Predsjednik zvorničke organizacije Mile Vukadinović smatra da je politička i bezbjednosna situacija u Republici Srpskoj opterećena velikim neredima i haosom koji je stvoren u Federaciji BiH i da se borci s pravom plaše da se ti neredi ne prenesu i u Srpsku.

“Sa njima nismo mogli ni 1992. godine, ne treba sa njima ni sada ništa da radimo”, rekao je Vukadinović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da interes srpskog naroda zahtijeva da se u ovom trenutku ne stvara napetost i ne iniciraju protesti boraca i građana, te dodao da je nemoguće preduprijediti tok protesta i uticaj snaga koje ne žele dobro Republici Srpskoj.

“Za cijelu BiH je najbolje da protesti prestanu i da nezadovoljstvo građana ide kroz plenume i javne rasprave na skupštinama”, poručio je Vukadinović.

Iz zvorničke Boračke organizacije pozivaju Vukotića da dođe u Zvornik, da se vrati svojim saborcima i da zajedno nastave djelovati za poboljšanje i Boračke organizacije i cijele Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja veterana Republike Srpske Duško Vukotić sa grupom ratnih veterana postavio je 15. februara šator u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” zahtjevajući ostavku Ćurguza.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments