Ostojić odustao od protesta pred policijom

0

HAN PIJESAK – Predsjednik Opštinskog odbora /OO/ SNSD-a u Han Pijesku Vlado Ostojić odustao je danas od daljeg protesta ispred zgrade Policijske stanice, nakon što je za ponedjeljak, 11. mart, zakazana vanredna sjednica Skupštine opštine /SO/ posvećena bezbjednosnoj situaciji.

Ostojić, koji je protestovao juče jedan sat, jer smatra da nije dovoljno zaštićen, podsjetio je da su ga članovi Udruženja autoprevoznika „Šumatrans“ iz Han Pijeska u ponedjeljak, 4. marta, izveli iz kancelarije predsjednika SO Dragana Lapčevića i prisilno odveli u opštinsku salu za sjednice gdje je bilo oko 60 lica.

Ostojić je u izjavi novinarima pojasnio da je u grupi autoprevoznika, sa Nebojšom Deurićem na čelu, bilo onih koji su htjeli da se fizički obračunaju sa njim, ali i onih koji su se ponašali korektno.

„U sali je bilo autoprevoznika koji su htjeli da se sa mnom fizički obračunaju, upućujući psovke i prijetnje. Pripadnici Policijske stanice nisu preduzeli adekvatnu fizičku zaštitu, iako su bili prisutni ispred zgrade“, rekao je Ostojić, koji je zaposlen kao činovnik u opštini Han Pijesak.

On je podsjetio da su članovi Udruženja „Šumatrans“ od njega zahtijevali da smijeni direktora hanpjesačkog Šumskog gazdinstva „Visočnik“ Janka Golijana, koji je član SNSD-a.

Ostojić je rekao da je dobijao preteće poruke da će biti pobijena njegova porodica, što je prijavio Policijskoj stanici, a zahvalio je pripadnicima Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo koji su brzo reagovali na ovaj napad na njega.

Ostojić je napomenuo da je Golijan, kada je stupio na funkciju direktora ovoga gazdinstva, zatekao loše stanje, jer je gazdinstvo bilo u gubitku oko 900.000 KM, a sada posluje pozitivno.

Ostojić je istakao da su autoprevoznici od njega zahtijevali da ostane centralno stovarište „Mekote“, za šta on nema nadležnosti, ali je obećao da će podržati njihove zahtjeve.

On je napomenuo da je ova stranka spremna da pruži pomoć svim građanima i udruženjima na području opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare