Ostojić: Moramo smanjiti siromaštvo

0

HAN PIJESAK – Načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić najavljuje podsticaj ekonomskom razvoju, otvaranje novih radnih mjesta, te smanjenje siromaštva i dosljednu i odgovornu socijalnu politiku.
Ostojić ukazuje da je potrebno izraditi socijalnu kartu da bi se znalo kome je potrebna pomoć.

„Prema podacima iz 2016. godine, pojavljuju se lica koja ne mogu biti korisnici socijalne pomoći, jer su radno sposobna i posjeduju imovinu“, upozorava Ostojić za Srnu.

On najavljuje „unapređivanje rada, profesionalnosti i efikasnosti opštinske administracije, te popis imovine opštine radi lakšeg planiranja i upravljanja“.

Ostojić optužuje dosadašnje rukovodstvo opštine za „katastrofalnu situaciju“ te za „neznanje, neprofesionalizam i pohlepu“.

„Od danas je opština otvorena za predstavnike svih institucija Republike Srpske – svi su dobrodošli“, navodi načelnik.

Prema njegovim riječima, jedini kompletan projekat koji je zatekao u opštini, sa svim pribavljenim saglasnostima, jeste Vila Karađorđevića.

Riječ je o kulturno-istorijskom spomeniku od značaja za srpski narod i Srpsku, pa Ostojić vjeruje da će naići na odobravanje i pomoć resornih ministarstava, pa i samog predsjednika Vlade Srpske Željke Cvijanović.

Ostojić navodi da plan investicija za 2017. godinu nije napravljen, jer se prvo mora sanirati budžet opštine.

„Prihodi su bili veći od planiranih i iznose 950.000 KM, a budžet je bio u minusu 741.000 KM, što je, blago rečeno, katastrofa“, ističe on za Srnu.

U novom sazivu predsjednik Skupštine opštine Han Pijesak je iz SP-a Mihaela Tomović, a zamjenik je Vjekoslav Maksimović iz SRS – „Srpska u sigurne ruke“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare