Oštetio banku za više od 20.000 evra

0

MILIĆI – Lice čiji su inicijali M.D. osumnjičeno je da kao stručnjak za klijente u filijali u Milićima Balkan investment banke Banjaluka prisvojio 20.983 evra i 2.143 KM, te oštetio Banku za 21.647 evra i građanina Z.S. za iznos od 2.146 KM.

Protiv lica M.D. pripadnici Policijske stanice Milići dostavili su Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu izvještaj o postojanju sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i krivično djelo pronevjere.

Iz CJB Bijeljina saopšteno je da je M.D., obavljajući poslove odgovornog lica – stručnjak za klijente u Balkan investment banci, filijala Milići, u namjeri da za sebe pribavi imovinsku korist, iskoristio svoj položaj i ovlašćenje i u tri navrata sa građaninom Z.S. unaprijed zaključio ugovor o oročenoj štednji sa isplatom kamate.

Ovo lice, navodi se u saopštenju, nije postupilo prema važećim aktima banke, te uplate nisu evidentirane u blagajničkim dnevnicima u domaćoj i stranoj valuti koju vodi službenik banke M.D.

Istragom je utvrđeno da prijavljeni M.D. nije ni uplaćivao sredstva na partije oročenih depozita deponenata iz ugovora, za koje je utvrđeno da su proizvoljno određivane i da se ne nalaze u bazi Banke.

Na ovaj način osumnjičeni je za sebe prisvojio novac u iznosu od 20.983 evra i 2.143 KM. Osumnjičeni M.D, počinivši sva ova djela, oštetio je Banku za iznos od 21.647 evra i građanina Z.S. za iznos od 2.146 KM, navodi se u saopštenju.

Iz CJB Bijeljina podsjećaju da je policija u Milićima protiv lica M.D. u proteklom periodu podnijela četiri izvještaja nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i pronevjera radeći kao odgovorno lice u ovom pravnom licu, zbog štete od oko 400.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare