Oštetili šumsko gazdinstvo za više od 80.000 KM

0

SOKOLAC – Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo podnio je nadležnom okružnom tužilaštvu izvještaj protiv lica čiji su inicijali R.T. i M.C. zbog sumnje da su nesavjesnim radom u službi i falsifikovanjem ili uništavanjem službene isprave oštetili Šumsko gazdinstvo /ŠG/ „Romanija“ iz Sokoca za više od 80.000 KM.


Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima je podnesen zbog osnovane sumnje da su R.T. od septembra do decembra 2010. godine, i M.C. od januara do jula 2011. godine, obavljajući poslove poslovođa u sječi i izradi u jednoj od radnih jedinica ŠG „Romanija“, svjesnim kršenjem Zakona o šumama i Pravilnika o načinu registrovanja i čuvanja doznačenog žiga, nesavjesno postupali u vršenju službe.

U navedenom periodu imenovani su okruglim šumskim žigom za realizaciju drvnih sortimenata ŠG „Romanija“ obilježili ukupno 448 panjeva koji na žilištu nisu imali utisnut žig doznake, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Postoje osnovi sumnje da su navedena lica evidentirala drvnu masu u knjige premjerbe drveta za šume u svojini Republike Srpske, čime su omogućili njeno uključivanje u ukupnu posječenu drvnu masu, iako su bili svjesni da usljed toga može nastupiti veća imovinska šteta za pomenuto šumsko gazdinstvo.

Izvršenjem navedenih krivičnih djela ŠG „Romanija“ Sokolac oštećeno je za 80.851,13 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare