Oštetili šumsko gazdinstvo za više od 66.000 KM

0

Okružnom Tužilaštvu Istočno Sarajevo podnesen je izvještaj protiv čuvara šuma čiji su inicijali V.T. i kontrolora šumskih rejona S.G zbog postojanja osnovane sumnje da su Šumsko gazdinstvo „Jahorina“ sa Pala oštetili za više od 66.000 KM.
Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo podnio je Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv osumnjičenog čuvara šume za krivično djelo nesavjestan rad u službi i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, te protiv kontrolora za krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Muškarac čiji su inicijali V.T. sumnjiči se da je od novembra 2014. do aprila ove godine, u svojstvu čuvara šuma na području šumskog rejona Padališta, nesavjesno postupao u vršenju službe i nije sprovodio propisano čuvanje šuma u određenim odjelima zbog čega je šumsko gazdinstvo oštećeno za 66.846 KM.

Tereti se da nije evidentirao u knjigu šumskih šteta ukupno 366 panjeva bespravno posječenih stabala, niti ih je obilježio šumskim žigom kojim je bio zadužen, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Postoje osnovi sumnje da osumnjičeni čiji su inicijali S.G. nije sprovodio propisano čuvanje šuma, iako je bio dužan i mogao biti svjestan da usljed toga može nastupiti veća imovinska šteta za Šumsko gazdinstvo „Jahorina“ sa Pala, koja je i nastupila u navedenom iznosu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare