Oštetili preduzeće „Tehnokom“ za više od 1.500.000 KM

0

FOČA – Policija je podnijela dva izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv pet lica iz Foče koja su zloupotrebom položaja i ovlaštenja oštetila preduzeće „Tehnokom“ iz ove opštine za više od 1.500.000 KM, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Pripadnici Stanice javne bezbjednosti Foča i Jedinice za suzbijanje privrednog kriminaliteta, finansijske istrage i suzbijanje pranja novca MUP-a Srpske, postupajući po zahtjevu Okružnog tužilaštva Trebinje, podnijeli su dva izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv lica čiji su inicijali
Č.M, V.V, P.G, P.N i O.A. iz Foče.

Oni su osumnjičeni da su od 2008. do 2012. godine, nakon provedenog postupka privatizacije nad preduzećem „Tehnokom“, zloupotrebljavajući položaje u društvu i položaj advokata i postupajućeg sudije u izvršnim postupcima vođenim kod Osnovnog suda u Foči nad imovinom „Tehnokoma“, kao i položaj šefa odjeljenja u Filijali Nove banke u Foči, omogućili nezakonito otuđenje imovine – nekretnina preduzeća „Tehnokom“, te sticanje prava vlasništva nad tim nekretninama P.G. i sa njim povezanim licima koja su na taj način stekla protivpravnu imovinsku korist, čime je „Tehnokom“ oštećen za više od 1.500.000 KM, navodi se u saopštenju.

Tokom istrage identifikovani su poslovni prostori koji su bili u posjedu preduzeća „Tehnokom“ za koje je utvrđeno postojanje osnova sumnje da su otuđeni na nezakonit način. Na osnovu prijedloga policijskih službenika doneseno je rješenje Osnovnog suda u Foči kojim se zabranjuje dalje raspolaganje i otuđenje ovim nekretninama koje su u vlasništvu trećih lica.

Ukupna površina poslovnih prostora je 1.580 metara kvadratnih, a tržišna vrijednost poslovnih prostora koji su blokirani oko 3.000.000 KM.

Srna nezvanično saznaje da su izvještaji podneseni protiv advokata iz Foče Mile Čajevića, bivšeg šefa Odjeljenja podrške i transakcionog bankarstva filijale Nove banke u Foči Vojislava Vukadina, Gordana Pavlovića kao vlasnika više preduzeća, i to „Srbinjeputevi“ Foča, „Pavgord“ Foča i većinskog vlasnika kapitala preduzeća „Tehnokom“ Foča, direktora preduzeća „Srbinjeputevi“ Foča Nedeljka Pavlovića, te Almine Oruč – sudije Okružnog privrednog suda Istočno Sarajevo, a prethodno sudije Osnovnog suda u Foči.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare