Osnovne škole će početi nastavu 2. septembra

0

ISTOČNO SARAJEVO – Sve osnovne škole na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža nastavu će u školskoj 2013/2014. godini početi u skladu sa zakonom 2. septembra.


„Nastava u Osnovnoj školi /OŠ/ `Sveti Sava` iz Istočnog Novog Sarajeva počeće u skladu sa zakonom 2. septembra i biće, kao i do sada, organizovana u dvije smjene. Prva smjena je za učenike od šestog do devetog razreda, dok će u drugu smjenu ići učenici od drugog do petog razreda“, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora škole Miroslav Čavarkapa.

On je napomenuo da je nastava u prvom razredu organizovana u skladu sa zakonom i da je zastupljena u jutarnjim i poslijepodnevnim časovima, odnosno po dva odjeljenja u smjenama. „U centralnom objektu imamo četiri odjeljenja i jedno odjeljenje u područnoj školi Tilava. Prvi razred će pohađati 92 učenika“, dodao je Čavarkapa.

On je napomenuo da, na osnovu odobrenja Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, ove školske godine OŠ „Sveti Sava“ organizuje produženi boravak za 25 učenike prvog razreda.

Sekretar OŠ „Jovan Dučić“ u Kasindolu Vesna Sarčević potvrdila je Srni da će nastava u ovoj školi početi 2. septembra, te da je upisano 37 prvačića.

Broj upisanih prvačića u OŠ „Jovan Dučić“ u školskoj 2013/2014. neznato je manji u odnosu na prošlu godinu, kada je bilo 38 prvačića.

Direktor OŠ „Aleksa Šantić“ Mirko Sikima potvrdio je da će i ovoj školi nastava početi na vrijeme, te da su u toku i aktivnosti oko popravnih ispita.

On je rekao da je ove godine upisano 39 prvačića, što je za sedam đaka prvaka više nego u školskoj 2012/2013 godini. „Ukupan broj učenika škole, međutim, je ove godine manji za jedno odjeljenje u odnosu na prošlu školsku godinu“, dodao je Sikima.

Sekretar OŠ „Petar Petrović NJegoš“ Olivera Prstojević potvrdila je da će školska godina 2013/2014. u ovoj školi početi na vrijeme, te da je upisan 81 prvačić.

„Broj upisanih prvačića je na istom nivou kao i prošle godine. Škola će u ovoj školskoj godini zardžati isti broj odjeljenja, ali će imati 20 učenika više“, dodala je Prstojevićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare