Recitacijama, glumom, plesnim i muzičkim izvođenjima te sportskim programom učenici Osnovne škole „Srbija“ danas su proslavili deseti rođendan svoje škole, ujdeno i Dan škole – Svetog Ćirila i Metodija, svetitelja koji su širili pismenost i hrišćanstvo.

Kao i prethodnih godina program proslave najmlađe osnovne škole u Palama odisao je vedrinom i bojama proljeća. Manifestaciji su prethodile „Igre bez granica“ učenika škole.

Direktor JU OŠ „Srbija“ Pale Sanja Marković se zahvalila gostima, a posebnu zahvalnost je uputila djeci koja su zajedno sa svojim nastavnicima pripremili bogat program.

Tradicionalno, bila je to dobra prilika da se pohvale učenici i predstave njihova učenička dostignuća.

U proteklom periodu u OŠ „Srbija“, realizovani su brojni projekti od kojih se svakako izdvajaju uređenje dvorišta i kompletnog enterijera škole. Pored video nadzora koji je bitan za sigurnost učenika, opremljena je multimedijalna učionica te prostorije za jutarnje čuvanje, arhivu i dramsku sekciju. Nabavljeni su instrumenti za nastavu iz muzičkog vaspitanja, kao i brojna druga nastavna sredstva.

Osnovna škola „Srbija“ počela je sa radom 2009. godine, a školu trenutno pohađa 600 učenika, zajedno sa područnom školom Podgrab.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare