Osnovna škola /OŠ/ „Srbija“ na Palama proslavila je danas 13. rođendan i Dan škole – Svete Ćirila i Metodija.

Uz bogat kulturni, umjetnički, sportski i zabavni program, učenici su predstavili svoje radove, kreacije, ideje i znanja.

Direktor OŠ „Srbija“ Sanja Marković zahvalila je svim kolegama nastavnicima koji su se trudili i djecu pravilno usmjeravali sve vrijeme, te danas predstavili ono što su radili u prethodnoj godini.

Markovićeva je navela da Škola ima veliki broj sekcija koje pohađaju učenici viših i nižih razreda, a to su kreativne, sportske, glumačka, recitatorska, sekcija robotike, informatička, ekološka, planinarska, te sekcija „Čitalići“ i ručnih radova, kao i klub Crkvenog krsta.

Ona je izjavila novinarima da učenici pokazuju zavidne rezultate na mnogim takmičenjima i zahvalila lokalnoj zajednici što to prepoznaje i pruža im podršku u realizaciji ideja.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je Dan škole, ističući da lokalna zajednica podržava OŠ „Srbija“, čiji učenici iz godine u godinu postižu sve bolje rezultate u različitim oblastima zajedno sa svojim nastavnicima.

Član sekcije „Čitalići“ Nikolina Đoković rekla je da ova sekcija postoji od 2018. godine, da njeguju razvijanje vještina čitanja i ćirilicu.

Ona je dodala da se ove godine bave kosovskim ciklusom pjesama i tako uče bogatu istoriju kako bi je sačuvali od zaborava.

OŠ „Srbija“ zajedno sa područnim odjeljenjem u Podgrabu pohađa 591 učenik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare