Osnovica za porez na nepokretnosti na prošlogodišnjem nivou

0
Osnovica za porez na nepokretnosti na prošlogodišnjem nivou

ZVORNIK – Skupština grada Zvornika usvojila je danas odluku o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na teritoriji grada, koja predviđa da osnovica za obračun poreza na nepokretnosti ostaje na prošlogodišnjem nivou.

Ovom odlukom utvrđena je vrijednost građevinskog, poljoprivrednog, šumskog, industrijskog i ostalog zemljišta, te građevinskih objekata stanova, kuća, poslovnih, industrijskih i ostalih objekata za šest gradskih i šest vangradskih zona.

Skupština grada usvojila je i informacija o stanju u sportu na području grada Zvornika, u kojoj je navedeno da aktivno djeluje 49 sportskih klubova.

U informaciji je, između ostalog, prezentovan pregled sportskih klubova po kategorizaciji, broj onih koji se svrstavaju u olimpijske, kao i ekipnih i pojedinačnih.

Skupština je usvojila i odluku o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 580.000 KM.

Ova sredstva će, prema odluci, biti raspoređena fudbalskim, košarkaškim, odbojkaškim, rukometnim, borilačkim i klubovima iz ostalih sportova, na sportske manifestacije i kao sportska rezerva.

Komentarišući odluku o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama, zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović je napomenuo da je ove godine predviđeno za 130.000 KM više sredstava nego lani.

Ivanović je pojasnio da su veća sredstva planirana za klubove koji su u prošloj godini prešli iz nižeg u viši rang takmičenja, kao i drugim klubovima koji ostvaruju zapažene rezultate.

Gradska skupština usvojila je i godišnje programe rada i finansijske planove za 2018. godinu za lokalne ustanove, odnosno za Dom zdravlja, Rekreativno- sportski centar, Dječiji vrtić „Naša radost“, Narodnu biblioteku i muzejsku zbirku, Centar za socijalni rad, Dom omladine, Turističku organizaciju i Dom za starija lica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments