Osnovcima podijeljena 94 kompleta udžbenika

1

Načelnik opštine Pale Boško Jugović podijelio je danas 94 kompleta udžbenika, u ukupnoj vrijednosti 15.000 KM, učenicima od trećeg do devetog razreda osnovnih škola sa područja Pala koji su iz socijalno ugroženih kategorija.

Jugović je rekao da će ova pomoć biti veoma značajna za porodice koje nisu u stanju da priušte udžbenike djeci, te istakao opredijeljenost Opštinske uprave za pomoć paljanskim osnovcima i u narednom periodu.

„Potrudili smo se da spisak djece kojima su uručeni udžbenici bude adekvatan, a mi ćemo i na druge načine pomoći osnovcima u ovoj školskoj godini. Izdvojili smo više od 15.000 KM za ovu nabavku, a to je u ovom trenutku najmanje što je opština mogla da uradi. Želimo da učenici ove udžbenike koriste u zdravlju i da budu dobri đaci“, naglasio je Jugović, izrazivši nadu da će epidemija virusa korona prestati što prije da bi se nastava mogla odvijati normalno.

Udžbenici za djecu iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva nabavljeni su posredstvom opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, a v.d. načelnika resornog odjeljenja Igor Ikonić smatra da će ova aktivnost biti od koristi paljanskim osnovcima.

Predstavnici opštinskog rukovodstva poželjeli su srećan početak nove školske godine i polazak u školu svim osnovcima sa područja opštine Pale.

Nova školska 2020/2021. godina u Republici Srpskoj počinje sutra, uz poštivanje svih mjera zaštite od virusa korona, koje je preporučio Institut za javno zdravstvo Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

a gdje je nestalo ovih 6 kompleta manjka?

samo se salim…