Osnovci ukazali na prava djeteta

0

SOKOLAC – Učenici Osnovne škole /OŠ/ “Sokolac” organizovali su danas priredbu posvećenu Nedjelji djetata na kojoj je 20 članova školskih sekcija ukazalo na dječija prava.

Nastavnica u OŠ “Sokolac” Nataša Cvijetić rekla je Srni da su na priredbi pod sloganom “Vjerujem u sebe” učestvovali učenici od šestog do devetog razreda iz dramsko-recitatorske, muzičke, likovne, novinarske sekcije i školskog hor.

Ona je istakla da su učenici i ove godine nastavnicima, učiteljima i vršnjacima predstavili pjesme, recitacije i likovne radove o temi “Promocija dječijih prava”.

“Kroz organizovanje ovakvih priredbi djeca uče o svojim pravima, kao i o obavezama odraslih da im obezbijede sve uslove za život, učenje i normalan razvoj. Nastupima pred vršnjacima i nastavnicima oni stiču samopouzdanje, što je za njih veoma bitno”, navela je Cvijetićeva.

Konvencijom o pravima djeteta koju je 1989. godine usvojila Generalna kupština UN Nedjelja djeteta se obilježava svake godine u prvoj sedmici oktobra, a cilj manifestacije je promocija prava djeteta i obaveza odraslih i brojnih društvenih faktora koji učestvuju u zaštiti djece.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments