Osnovci obilježili Dan srpskog jedinstva

2

Osnovne škole „Pale“, „Srbija“ i „Mokro“ sa područja paljanske opštine danas su pjevanjem himne, recitacijama i širenjem zastave obilježili 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Aleksandar Rajić rekao je novinarima da je 15. septembar važan datum koji simbolizuje državnost Srba kao naroda i da je bitno njegovati kulturu sjećanja i poštovati tradiciju.

„Tri osnovne škole sa područja Pala učestvovale su u akciji obilježavanja Dana nacionalnog jedinstva kroz prigodan program i istorijski čas o značaju zastave“, istakao je Rajić.

Učenik sedmog razreda Osnovne škole „Pale“ na Palama Sofija Kusmuk zajedno sa drugarima spremila je recitaciju povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstav te da joj je drago što danas djeca prihvataju svoju vjeru, kulturu, državu.

Direktor Osnovne škole „Mokro“ u Mokrom Radmila Veselinović rekla je da već drugu godinu ova škola obilježava Dan jedinstva u korelaciji predmeta istorija, srpski jezik, muzička i likovna kultura tako da su na prigodnom programu zastupljene vještine recitacije, horsko pjevanje i izložba likovnih radova.

„Ono što je bitno jeste da jačamo nacionalni identitet, da djeca znaju ko su, odakle potiču i da se spona Republike Srpske i Srbije održi i prenosi na buduće naraštaje“, poručila je Veselinovićeva.

Učenica devetog razreda iz Mokrog Dajana Terzić kaže da za nju Republika Srpska predstavlja otadžbinu, da se s njom ponosi i da je svi trebaju čuvati.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra, u sjećanje na 15. septembar 1918. godine kada je počeo proboj Solunskog Fronta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Prelijepo😊..jedino što kvari utisak je taj pločnik kod amfiteatra koji je totalno zarastao u travu

Bolje da trava viri nego da smo asfaltirani tj. betonirani…:)