Osnovana opštinska Turistička organizacija

3

Skupština opštine Pale podržala je juče osnivanje opštinske Turističke organizacije. Za vršioca dužnosti direktora izabran je Dragan Jakić, a za članove Upravnog odbora Svetlana Grujić, Branko Koroman i Dragana Tomić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je cilj osnivanja opštinske Turističke organizacije da turistički potencijali koji pripadaju opštini služe za promociju Pala.

“Znamo da nas očekuje težak posao. Ogroman otpor za osnivanje Turističke organizacije Pale pružila je gradska Turistička organizacija `Jahorina`, ali vrijeme će pokazati da ovo nije zlonamjerno. Trudićemo se da sarađujemo”, naveo je Jugović.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Damjan Škipina rekao je da je, na njihovu inicijativu, osnovana Turistička organizacija opštine jer Pale ima ogroman turistički potencijal.

“Osim Jahorine, koja je tu primarna destinacija, imamo Ravnu planinu, lovni i zdravstveni turizam. Sve su to segmenti koji nisu dovoljno afirmisani i razvijeni u opštini. Osnivanjem Turističke organizacije Pale samo ćemo dobiti jer će biti bolja promocija i veći broj dolazaka turista”, istakao je Škipina.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Pale Marko Gajović izabran je za zamjenika načelnika opštine Pale.

Klub odbornika SDS-a napustio je današnje zasjedanje zbog kadrovskih promjena v.d. direktora Dječijeg centra “Bubamara”, “Kulturno-sportskog centra Pale”, te načelnika odjeljenja za opštu upravu, odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti i odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove.

Za vršioce dužnosti direktora Dječijeg centra “Bubamara” izabrana je Vanja Jugović, “Kulturno-sportskog centra Pale” Miroslav Simović, te načelnika odjeljenja za opštu upravu Gorica Rajić, za privredu i društvene djelatnosti Igor Ikonić i za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Mile Borovina.

Načelnik Jugović rekao je da mu je žao što je Klub odbornika SDS napustio sjednicu i što nisu učestvovali u svim diskusijama i prijedlozima koji se tiču investicija na Jahorini, gdje je data puna podrška Olimpijskom centru i izgradnji gondole.

Šef Kluba odbornika SDS-a Nikola Blagojević rekao je da odbornici ovog kluba nisu željeli da prisustvom daju legitimitet skupštini koja, kako je naveo, donosi nezakonite odluke.

Šef Kluba odbornika PDP-a Igor Tošić rekao je da podržavaju Klub odbornika SDS-a, te da Skupština opštine nije podržala njihove prijedloge koje se tiču osnivanja Turističke organizacije opštine Pale i imenovanja Upravnog odbora.

“Mi nismo za to osnivanje, upozorili smo ih da smo pokrenuli i poslali zahtjev za ocjenu zakonitosti Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Srpske i da bi trebalo da sačekaju njihov konačan odgovor”, ističe Tošić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Ova organizacija se osniva samo da se ustoliče određeni kadrovi, pa to je jasno i ptici na grani…
Neće to podstaći i pokrenuti bolju turističku ponudu Pala,…bolje bi bilo da se ta sredstva usmjere na njihovo uređenje, čišćenje, ozelenjavanje, fontane…, druge sadržaje…
Takođe bi bio opravdan trošak da nadležni iz postojećih institucija (urbanizma, komunalnog,…) posjete neke uređenije sredine, gradiće i prenesu te dobre stvari i u Pale.
Ovakve Pale su sada bez urbanog stila, prilično zapuštene, a i ono što se uradi je nekvalitetno, nekompletno i brzo propada, kao što je šetalište, trg, fontana…bačene pare!

Da slazem se. Za pokretanje turizma su potrebna velika sredstva i sposobni ljudi. To sto ce neko sjediti u kancelariji i odatle nam razvijati turizam, od toga nema nista. Imate npr pecinu Orlovacu kojoj se ne moze prici od rupa na putu i makadama, a mi otvaramo kancelariju da nam to promovise. Pogledajte na sta lici put prema Jahorini. Nismo osnovne stvari uredili.

Да, слажем се са претходним коментаторима да су претходни кадрови сједили у фотељама , брали плату а за туризам и унапређење истог их није било брига! Незнам само како сте спремни одмах на осуду оних који нису из ваших редова- дајте времена новим кадровима па да видимо шта ће урадити, до тада критикујте ове што нам оставише овако стање! Погледајте се веч једном у огледало!
П.С Надам се да ће уредници напокон објавити мој коментар. Хвала.