Osnovan Forum za bezbjednost

0

SOKOLAC – U opštini Sokolac formiran je Forum za bezbjednost građana i imovine koji će se baviti kompletnom bezbjednosnom situacijom na području opštine i preventivno će djelovati na zaštiti lica i materijalnih dobara.
Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, koji je izabran za predsjednika Foruma, rekao je danas Srni da je bezbjednosna situacija na području opštine za sada povoljna.

On je naveo da su u posljednje vrijeme zapažena otuđenja državne imovine preduzeća u stečaju, saobraćajnih znakova na putevima, kao i imovine ostalih preduzeća i ustanova na području opštine, te da će biti preduzete mjere da imovina bude zaštićena.

Bjelica je rekao da oko 170 osuđenih lica u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, koji su učestvovali u izvršavanju teških krivičnih djela, očekuje smještaj u Zavod za forenzičku psihijatriju u Podromaniji kod Sokoca, što otežava cjelokupnu bezbjednosnu situaciju na širem prostoru.

Forum za bezbjednost građana i imovine ima oko 30 članova – predstavnika sokolačke Policijske stanice, Civilne zaštite, zdravstva, vatrogasne jedinice, školstva, šumarstva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare