Osiguranik bira hoće li privatni ili javni sektor

0

ZVORNIK – Na javni poziv za ugovaranje konsultativno-specijalističke zaštite iz oblasti ginekologije i pedijatrije prijavili su se svi domovi zdravlja i četiri privatne zdravstvene ustanove sa birčanske regije – potvrđeno je danas u zvorničkoj Kancelariji Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, koja pokriva regiju Birač. Šef ove kancelarije Dragan Riđošić rekao je novinarima da su se na javni poziv, osim domova zdravlja sa birčanske regije, prijavile i privatne pedijatrijske ambulante „Drljević“ iz Zvornika i „Higija“ iz Bratunca, te ginekološka ambulanta „Dr Nedeljković“ iz Zvornika i ortopedska ambulanta „Eskulap“ iz Bratunca.

Riđošić je rekao da se osiguranici mogu registrovati kod ovih zdravstvenih ustanova javnog ili privatnog karaktera do 31. decembra i dodao da se registracija vrši radi sklapanja ugovora za narednu godinu između Fonda i ovih zdravstvenih ustanova.

On je pojasnio da, primjera radi, ovo znači da ženske osobe od 15 godina starosti sa područja zvorničke opštine mogu u procesu registracije da izaberu ginekologa iz Doma zdravlja ili ginekološku ambulantu „Dr Nedeljković“, odnosno da biraju između javnog ili privatnog zdravstvenog sektora.

Riđošić je dodao da djeca do šest godina starosti mogu, naravno u prisustvu roditelja, da biraju pedijatre iz Doma zdravlja ili pedijatra ambulante „Drljević“.

„Registracija za pedijatre, odnosno ginekologe, može se izvršiti u registracionom timu Doma zdravlja Zvornik, odnosno u privatnoj ambulanti koja se prijavila na javni poziv“, rekao je Riđošić.

Javni poziv za ugovaranje konsultativno-specijalističke zaštite iz oblasti ginekologije i pedijatrije raspisao je Fond zdravstvenog osiguranja RS.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare