Osamnaestogodišnjak silovao djevojku

0

ISTOČNO SARAJEVO – Osamnaestogodiši Mitar Stanković iz Foče osumnjičen je da je u petak, 30. novembra, silovao dvadesetogodišnju djevojku čiji su inicijali A.P, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Portparol CJB-a Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je da je dvadesetogodišnja djevojka iz Foče prijavila silovanje Policijskoj stanici u 3.15.

Policija je obavila razgovar sa djevojkom, izvršila uviđaj na licu mjesta, izuzela tragove dokaza i obavila razgovor sa svjedocima, a djevojka je odvedena na ljekarski pregled.

Od žrtve i osumnjičenog izuzeti su biološki tragovi radi, eventualno, medicinsko-bioloških vještačenja i drugih koji mogu poslužiti u postupku.

Tešićeva je navela da je Stanković poznat policiji kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, jer je i kao maloljetnik počinio više krivičnih dijela.

“Samo u ovoj godini počionio je dva krivična djela tjelesne povrede, krivično djelo ugrožavanja sigurnosti i jedno krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, kada je policija prilikom racije kod njega pronašla bombu”, navela je Tešićeva.

Nakon 24 časa zadržavanja u Stanici javne bezbjednosti Foča, Stanković je predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Trebinju, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu silovanje.

Stankoviću je određen jednomjesečni pritvor.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments