„Ortodoks Keltsi“ otvorili osmi „Nektar OK fest“

0

FOČA –  Osmi „Nektar OK fest“ počeo je danas na Tjentištu, a program na OK kampu otvorili su „Ortodoks Keltsi“, koji su treći put nastupili na ovom jedinstvenom festivalu.
Frontmen benda Aleksandar Petrović rekao je pred nastup da je „OK fest“ pravi recept kako treba praviti velike festivale.

On je podsjetio da su prilikom prvog učešća snimili spot na Zelengori.

„Žao mi je što nismo snimili nastavak toga, ali je u planu da nastavimo priču koja je tada snimljena na Zelengori. Greh je ne iskoristiti sve potencijale koje pruža ovaj predeo. Nama je velika čast i zadovoljstvo što smo tu treći put i što drugi put otvaramo, a možda ćemo jednog dana i da zatvorimo festival“, rekao je Petrović.

On je pohvalio organizatore što je „OK fest“ postao internacionalni, a poželio im je da na desetom festu zasvira Bon DŽovi.

Za kraj programa prvog dana na glavnoj bini drugi put na Tjentištu sviraće „Goblini“, čiji frontmen Branko Golubović kaže da jedva čekaju da izađu pred publiku.

„Sećamo se, prošli put je bila sjajna atmosfera, već se oseća dobra energija, koja kruži po kampu. LJudi dolaze, videli smo mnogo automobila sa različitim registracijama i to nas raduje. Nacionalni park `Sutjeska` je prelep, zelenilo, predivno i voleo bih da ovde dođem na nekoliko dana, ne samo da sviram“, rekao je Golubović.

Direktor „OK festa“ Dubravko Suvara rekao je da između osmog i prvog festivala ne postoji razlika u uloženom trudu i energiji.

„Ovo je jedan od organizaciono najsloženijih festivala na Balkanu, baš zbog ove ovdje pozicije. Naš cilj je bio da ovim festivalom ukažemo na potencijal ovog mjesta i da pošaljemo poruku ključnim institucijama i organima da počnu da ulažu u Nacionalni park `Sutjeska`, kao što ulažu u neke druge destinacije i onda će i nama biti mnogo lakše i moći ćemo da primimo mnogo više posjetilaca“, naglasio je Suvara.

On je dodao da su se potrudili da program festivala bude još bolji nego prethodnih godina.

Suvara je zahvalio svim sponzorima, opštini Foča i Nacionalnom parku „Sutjeska“ što su omogućili da se sve ovo održi uz očekivanje da će na „OK fest“ u naredna tri dana doći više od 30.000 posjetilaca.

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović poželio je dobrodošlicu posjetiocima i izvođačima na „OK festa“, za koji je rekao da je, imajući u vidu ambijent i posebnost mjesta, te pozitivni duh, najbolji muzički spektakl na prostoru Balkana.

„Saglasio bih se sa Dubravkom Suvarom da nedostaje infrastruktura, kako smještajna, tako i putna. Iskreno se nadam da ćemo u narednim godinama u saradnji sa Vladom doći do rješenja u vidu smještajnih kapaciteta i da ćemo imati bolje uslove i još posjećeniji festival“, rekao je Vukadinović.

On je istakao da Foča ima najljepšu prirodu u Srpskoj i BiH, napomenuvši da je Vlada Srpske juče proglasila Park prirode „Tara“, čime je rafting na rijeci Tari podignut na viši nivo.

„Nadam se da ćemo u saradnji sa nadležnim minstarstvima riješiti putne komunikacije i u Parku prirode „Tara“ i u Nacionalnom parku „Sutjeska“, čime ćemo imati mnogo kompletniju ponudu i moći pokazati u pravom svjetlu šta Foča može da ponudi“, naveo je Vukadinović.

Direktor Nacionalnog parka „Sutjeska“ Aleksandar Kovač rekao je da je ova lokacija Bogom dana, ali da je sve ostalo ozbiljan problem.

„Ukazao bih na infarstrukturne probleme, koji dovode organizatore ovog velikog događaja na ivice nemogućeg. Krajnje je vrijeme da lokalne zajednice Foča, Kalinovik i Gacko i Vlada Srpske konačno posvete dužnu pažnju i nečemu što je prepoznatljiv brend države daju pravu podršku“, istakao je Kovač.

Prvog dana osmog „Nektar OK festa“ na bini u kampu uz „Ortodoks Keltse“ nastupiće i „Sanšajn“, dok na glavnoj bini sviraju „Apokaliptika“, „Goblini“, „I plej“ i Nikola Vranjković.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare