Organizovana pričaonica za djecu

0

ZVORNIK – U Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci u Zvorniku danas je, povodom Međunarodnog dana dječije knjige, organizovana pričaonica na kojoj se govorilo o omiljenim dječijim likovima mišu DŽeronimu Stiltonu i njegovoj sestri Tei.

U pričaonici je učestvovalo 20 osnovaca članova Biblioteke, a prijavili su se za učešće u svim kreativnim radionicama i pričaonocama koje organizuje ova ustanova.

Pored toga što je riječ o omiljenim dječijim likovima, priče sadrže i edukativni dio iz istorije, geografije, sporta, legende, a veličaju i moralne vrijednoste kao što su prijateljstvo, hrabrost, požrtvovanost.

Viši knjižničar Maja Simić, koja je vodila pričaonicu, rekla je da je pričaonioca bila zabavna, ali i edukativna.

„Sa učenicima smo razgovarali o djelima koja su do sada pročitali o DŽeronimu i Tei, a izložili smo i predstavili im više od 40 novih naslova o ovim junacima koje smo nedavno kupili, upravo zbog velikog interesovanja naših čitalaca“, istakla je Simićeva.

Ona je dodala da su učesnici pričaonce na kraju napisali sastave zašto vole miša i mišicu DŽeronima i Teu, a radovi će biti izloženi na panou.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare