Organizovana obuka za odbornike opštine Pale

5

Odbornici Skupštine opštine Pale prošli su danas jednodnevnu obuku, čiji je cilj podizanje stepena zainteresovanosti i upućenosti za preuzimanje aktivnije uloge u donošenju i nagledanju sprovođenja lokalnih razvojnih strategija i planova.

Sanja Krunić, u ime Saveza opština i gradova Republike Srpske, rekla je da su odbornici imali priliku da se upoznaju o ključnim aspektima planiranja i upravljanja razvojem, o regulatornom okviru jer je ove godine donesen Zakon o strateškom planiranju.

Ona je dodala da se odbornici na ovaj način upoznaju, između ostalog, o ciljevima održivog razvoja, ulozi skupštine opštine i njenih radnih tijela u upravljanju razvojem.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina zahvalio je Savezu opština i gradova Srpske za ovu organizovanu edukaciju za odbornike.

„Ovo je druga obuka u nizu za odbornike i vrlo bitna, kada se uzme u obzir da je 16 od 25 odbornika prvi put izabrano na tu funkciju, tako da to njima mnogo znači. Nadamo se da ćemo nastaviti sa ovakvim ili sličnim edukacijama i sa drugim organizacijama“, rekao je Škipina.

Obuku je organizovao Savez opština i gradova Republike Srpske u okviru projekta „Integrisani lokalni razvoj“ koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švajcarske i Razvojnog programa UN /UNDP/.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
5 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

ma ja, obucavate ih sad kad su dovoljno stete nanijeli…

da su htjeli da se obucavaju za nesto ne bi bili odbornici

Bože me sačuvaj i sakloni.

Obučeni su oni i više nego što treba.

Obuku držali predavači sa Ugrađevinskog fakulteta