Organizovana akcija čišćenja javnih površina

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Na pet lokacija u urbanom dijelu opštine Istočno Novo Sarajevo i na putu prema izletištu Tvrdimići oko 35 zaposlenih u opštinskoj upravi u manjim grupama i uz adekvatnu zaštitu organizovalo je akciju čišćenja zelenih javnih površina.

Načelnik opštine LJubiša Ćosić rekao je Srni da i za vrijeme epidemije virusa korona volonteri nisu zaboravili na svoju obavezu iz prethodnih godina da, pored komunalnog preduzeća koje redovno obavlja svoje poslove, organizuju akciju čišćenja.

„Zbog pandemije u ovoj akciji učestvuje manji broj ljudi kojima smo podijelili zaštitne maske i rukavice, kao i adekvatan broj kesa za prikupljanje smeća. U narednim časovima ćemo bar neke dijelove naše opštine učiniti još čistijim i privlačnijim za sve naše građane za koje sve ovo i radimo“, istakao je Ćosić.

On je potvrdio da na Tvrdimićima, sve popularnijem izletištu stanovnika Istočnog Sarajeva, opština realizuje brojne dopunske rekreativne i turističke sadržaje kako bi izletnicima i turistima boravak u lijepom prirodnom okruženju bio što zanimljiviji i ispunjeniji.

„Prošle godine smo nabavili desetak bicikala koja će djeca koristiti besplatno, a odrasli uz pristojnu cijenu. Danas postavljamo držaće za bicikla, a možda ćemo u toku dana za naše najmlađe postaviti vještačku stijenu visoku šest metara. Tu će se zainteresovana djeca, uz adekvatnu obuku, učiti osnovama alpinizma“, naveo je Ćosić.

On je dodao da su u toku završni radovi na postavljanju podloge od vještačke trave za igralište, te izrazio nadu da će, uz postojeće sprave za najmlađe, mjesta za roštilj i dva lovačka doma, od kojih će jedan biti završen uskoro, svi koji dođu uživati na ovoj atraktivnoj lokaciji.

Ćosić je zahvalio sugrađanima koji su se u velikoj mjeri pridržavali mjera zabrane, što je doprinijelo da na području ove lokalne zajednice nije evidentiran nijedan oboljeli od virusa korona.

„Zaista je sreća da u proteklih 40 dana nismo imali oboljele iako su Istočna Ilidža i Sarajevo, u kojim ima zaraženih, naše prve komšije. Zahvaljujući našim građanima koji poštuju sve mjere i koji su pokazali da je zdravlje najvažnije, nadam se da će se sve ovo završiti bez žrtava i posljedica“, naglasio je Ćosić.

On je apelovao da građan Međunarodni praznik rada, 1. maj, te Đurđevdan, krsnu slavu brojnih pravoslavnih vjernika, obilježe u krugu porodice uz mjere zaštite.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare