Organizovan prijem za učenike generacije srednjih škola

2

Predstavnici Gradske uprave Istočno Sarajevo organizovali su danas tradicionalni prijem za učenike generacije iz četiri srednje škole sa područja grada, kojima su ovom prilikom uručili prigodne poklone.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić čestitao je učenicima generacije, ali i njihovim roditeljima, te školama i profesorima koji su uložili trud da bi oni stekli odlično znanje i ponijeli epitet najboljih u svojim srednjim školama.

Lučić je izrazio nadu da će svršeni srednjoškolci nastaviti da studiraju na nekim od fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu ili u Srbiji, te dodao da grad tradicionalno nagrađuje najbolje učenike, a da su tu svečanost nazvali „Ruža generacije“.

„Grad Istočno Sarajevo najboljim učenicima dodjeljuje i novčanu nagradu u iznosu od 500 KM. Uz prigodne poklone, dobili su i praktično garanciju da će u narednoj školskoj godini, kada upišu fakultet, dobiti i stipendiju grada u iznosu od 1.000 KM“, izjavio je Lučić novinarima nakon prijema, koji je organizovan u Gradskoj upravi.

On je izrazio nadu da će ovi mladi ljudi po završetku studija stečenim znanjem dodatno pomoći u razvoju grada Istočno Sarajevo, ali i Republike Srpske.

Pomoćnik direktora Srednjoškolskog centra „Pale“ Olivera Damjanović istakla je da je jako ponosna na učenike generacije, kako ove škole, tako i ostalih, ali i na cijelu generaciju maturanata.

„I ova generacija je ostavila iza sebe, kao i prethodne, mnogo rezultata i kvalitetnog rada. Bili su aktivni i uspješni, kako u nastavnim, tako i vannastavnim aktivnostima. S obzirom na to da je u toku upis, nadamo se da ćemo da ostvarimo ono što smo planirali i da nam još dolaze kvalitetne generacije. Na nama je da im damo kvalitetno obrazovanje, usadimo radne navike i sve što je potrebno za dalji rad i studiranje. Očekujemo pomoć kako od lokalne zajednice, tako i grada Istočno Sarajevo da pomognu one koji to zaslužuju, te da imaju što bolje i kvalitetnije studiranje“, navela je Damjanovićeva.

Ona je izrazila nadu da će po okončanju studiranja ovim đacima biti omogućena radna mjesta kako bi mladi ostali na ovim prostorima.

Učenik generacije Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ Jovan Potrebić izjavio je da je ovaj prijem dobar primjer da lokalna zajednica, odnosno grad, posvećuje pažnju svojim učenicima i pomaže njihov rad i dalje usavršavanje.

„Sama titula učenika generacije je svojevrsna sinteza uspjeha na dva polja – takmičarskom i u redovnoj nastavi. Dalje školovanje planiram da nastavim u Beogradu, gdje ću studirati teorijsku i eksperimentalnu fiziku“, rekao je Potrebić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
2 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kad navuku srednjoskolca da ih hvali a nisu nista uradili u toku njegovog skolovanja da mu nesto pomognu.

hehe, nema amerikanaca da mlate o „child abuse“