Optužbe pljušte, a dugovi ostaju

0
Studentski dom Koran

Studentski dom KoranDirektor Studentskog centra Pale Drago Novaković je za probleme i nedostatak novčanih sredstava optužio načelnika opštine Slobodana Savića i njegove saradnike koji su u upravi ovoga centra ostavili dug u iznosu 850.000 KM. Novaković je istakao da je jednim dijelom Vlada Republike Srpske pokrila troškove struje i da je time uveliko poboljšana situacija u Studentskom centru Pale.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić, koji je u vrijeme nastajanja duga bio na čelu Centra, odbacio je sve optužbe ističući da su u pitanju „stranačka podmetanja“.

– Iz tog Centra sam otišao prije pet godina i dok sam bio direktor to je bila ustanova za uzor. Nije tačno da je napravljen dug od 850.000 KM koji se pominje. Taj iznos je oko 300.000 KM, jer Vlada RS nije uplaćivala materijalne troškove Studentskom centru i fakultetima. Svi troškovi su išli na Studentski centar, ali na kraju je Vlada ipak priznala te troškove i izmirila ih – istakao je Savić.

On je istakao da je problem Studentskog centra u lošoj organizaciji.

– Mislim da je većim dijelim odgovornost u rukama direktora, koji je upropastio sve što je do sada urađeno. Ja sam napravio jednu priznatu instituciju, a danas je to svedeno samo na spavaonicu i menzu – ističe Savić.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare