Opštinu Pale posjetio Srđan Savić predsjednik niške opštine Pantelej

0

Opštinu Pale danas je posjetio Srđan Savić, predsjednik opštine Pantelej koja je sa 48.000 stanovnika, najveća opštine grada Niša.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević je ovim povodom rekao da se razgovaralo o modalitetima saradnje u oblasti privrede, turizma, obrazovanja i svim drugim sferama života, kao i da je dogovorena posjeta opštini Pantelej kako bi se uspostavila saradnja sa opštinom, ali i gradom Nišom koji je izuzetno značajan centar jugoistočne Srbije.

Predsjednik opštine Pantelej Srđan Savić podsjetio je da je Niš veliki industrijski, turistički i kulturni centar koji je tokom 90-tih godina preživio teške dane kada je, na neki način, krahirala i velika industrija sa kojom su raspolagali – mašinska, tekstilna, duvanska, industrija u oblasti elektronike. Ali, prema Savićevim riječima, sa druge strane pojavile su se nove mogućnosti i brojni strani investitori u oblasti automobilske industrije i slično koji Niš vraćaju među uspješne sredine.

Savić je dodao da su mogućnosti saradnje sa opštinom Pale velike i da se time otvaraju vrata grada Niša kao i saradnja sa ostale četiri gradske opštine i nišavskim okrugom. Savić smatra da, kada je opština Pale u pitanju, ali i druge opštine grada Istočno Sarajevo, postoje modaliteti saradnje u oblasti privrede, prije svega poljoprivrede i turizma, ali i sportu, kulturi i umjetnosti.

Inače, u opštini Pantelej je sjedište privrednika i klastera jugoistočne Srbije tako da će prva naredna posjeta privredno-političke delegacije Pala biti iskorišten za sastanak sa ovom organizacijom, a potom i sa regionalnom privrednom komorom u Nišu.

(www.palelive.com / D.B.)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments