Opštini isporučeni kontejneri i kante

0

ZVORNIK – Opštini Zvornik isporučena su 493 kontejnera i 197 kanti za domaćinstva koje je obezbijedila Vlada Švedske posredstvom Švedske agencije za međunarodni razvoj SIDA.

Iz opštinske uprave saopšteno je da će vozilo za prikupljanje i odvoz čvrstog komunalnog otpada biti isporučeno naknadno, a ukupna vrijednost opreme za Zvornik, koja je donirana u okviru “Opštinskog programa za upravljanje čvrstim otpadom u BiH”, iznosi 267.000 evra.

U narednom periodu 146 kontejnera za prikupljanje plastične ambalaže i papira biće raspoređeni na utvrđene lokacije u opštini, a kante će biti postavljene u ruralnim mjesnim zajednicama sa rasutim domaćinstvima.

Opština Zvornik uključila se u “Opštinski program za upravljanje čvrstim otpadom u BiH” u maju 2012. godine, dok je u februaru 2013. godine načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović sa predstavnikom Ambasade Švedske u BiH Pele Personom potpisao sporazum o donaciji opreme za prikupljanje i odvoz čvrstog komunalnog otpada.

U saopštenju se navodi da je cilj projekta poboljšanje kvaliteta i dostupnosti usluga prikupljanja i odvoza čvrstog otpada na području opštine.

Pristigla oprema je u vlasništvu opštine, a biće ustupljena na korištenje komunalnom preduzeću “Vodovod i komunalije”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments