Opština završava pozitivno 2017. godinu

0

ISTOČNA ILIDŽA – Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da ova opština jedna od rijetkih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj koja neće zabilježiti deficit u 2017. godini.

Božović je izjavio Srni da je Budžet za 2018. godinu, koji su odbornici usvojili na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža u iznosu od 6. 177.778 KM, zasnovan na realnim pretpostavkama.

On je naveo da je u proteklom periodu započet određen broj projekata čija realizacija će biti nastavljena, a među onima koji dominiraju su izgradnja bolnice, kao i završetak radova na državnom zatvoru, koji predstavlja jednu od najvažnijih investicija u BiH.

Božović je naglasio da je u narednoj godini planirano uređenje urbanog dijela lokalne zajednice, završetak pješačke zone i spomen-parka Veljine, te izgradnja centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Sarajevsko-romanijske regije.

„U 2018. godini u planu je rekonstrukcija saobraćajnica i nastavak izgradnje kanalizacione mreže u Vojkovićima, čime će biti riješen ovaj dugogodišnji problem. Značajna sredstva biće uložena u razvoj primarne zdravstvene zaštite, a prioritet je kupovina sanitetskog vozila za potrebe Doma zdravlja Istočno Sarajevo, koji je u zajedničkom vlasništvu opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža“, istakao je Božović.

On je rekao da je na području opštine Istočna Ilidža primjetno i blago povećanje broja zaposlenih.

„U sljedećoj godini očekujem i realizaciju odluka koje smo usvojili u ovoj godini, a odnose se na oslobađanje privrednih subjekata plaćanja rente i uređenja za izgradnju poslovnih objekata u određenim poslovnim zonama i za izgradnju garažnih mjesta u poslovnim i stambeno-poslovnim objektima“, istakao je Božović.

On je dodao da bi uređenje infrastrukture u sportskom kompleksu u Vojkovićima trebalo da bude u potpunosti realizovano sa inostranim partnerom, te da je u planu i rekonstrukcija sportskih igrališta na području opštine Istočna Ilidža.

„U 2018. godini izdvojićemo 40.000 KM za novorođene bebe naše opštine i za treći pokušaj vantjelesne oplodnje za šta izdvajamo 2.000 KM po korisniku. U ovoj godini za istu namjenu bilo je predviđeno 25.000 KM“, pojasnio je Božović.

Predsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Rade Ćosović rekao je da je zadovoljan radom odbornika u 2017. godini, ističući da je ispoštovan program i plan rada i razvoja, kao i da su usvojene značajne odluke u vezi sa uspostavljanjem industrijskih zona i proširenjem gradskih naselja.

„Jedna od tih zona je ‘od mosta do mosta’, kojom je obuhvaćeno područje od naselja Vojkovići do Krupca. U narednoj godini nastavljamo sa planom razvoja komunalne infrastrukture ravnomjerno u svim mjesnim zajednicama, a biće izvršene i promjene pojedinih planskih dokumenata kada je riječ o naselju Dobrinja jedan i Dobrinja četiri, u okviru kojih će na području od Tržnog centra ‘Bingo’, motela ‘Veljine’, Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i zone šetališta biti novo naselje, gdje je predviđena i izgradnja Gimnazije“, naveo je Ćosović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare