Opština uplatila 1.500 KM u fond solidarnosti

0

ISTOČNO SARAJEVO – Opština Istočna Ilidža uplatila je iz budžeta 1.500 KM u Fond solidarnosti Republike Srpske za saniranje posljedica izazvanih epidemijom virusa korona, saopšteno je iz ove lokalne zajednice.

U saopštenju se pojašnjava da je izdvajanje u korist Fonda solidarnosti Republike Srpske zasnovano isključivo na principu doborovoljnosti i svaki zaposleni donosi odluku samostalno i po svojoj volji da li će se odreći dijela plate i u kom iznosu.

Načelnik opštine Marinko Božović odlučio je da se u narednih šest mjeseci odrekne 10 odsto od svog primanja u korist Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža.

„Svakodnevno komuniciram sa predstavnicima opštinskog Crvenog krsta. Situacija u vezi sa virusom korona je pogodila brojne sugrađane, posebno one koji se nalaze na njihovoj evidenciji. Zbog toga, a imajući u vidu da su stanovnici Istočne Ilidže moj prioritet, u narednih šest mjeseci odreći ću se 10 odsto od svog ličnog primanja u korist Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža“, naveo je Božović.

Takođe, predstavnici izvršne vlasti opštine odlučili su da se odreknu dijela svojih primanja u korist Fonda solidarnosti i Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža.

Anketa o dobrovoljnom izdvajanju je sprovedena i među zaposlenima, koji su se izjasnili da dio sredstava žele usmjeriti u Fond solidarnosti, a dio Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Istočna Ilidža.

„Kako je suština da se izdvajanje vrši na dobrovoljnoj osnovi, kao načelnik opštine mogu reći da sam ponosan na svoje zaposlene koji su još jednom pokazali solidarnost“, dodao je Božović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare