Opština spremnija da odgovori potrebama građana

0

ZVORNIK – Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renco Davidi rekao je danas u Zvorniku da je ova opština, kao i mnoge druge u BiH, spremnija da odgovori na potrebe građana.

Davidi je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Zvornik Zoranom Stevanovićem,
rekao da je današnja posjeta Zvorniku jedna u nizu posjeta opštinama širom BiH s ciljem boljeg upoznavanja o stvarnoj situaciji na terenu.

On je podsjetio da saradnja EU i opštine Zvornik postoji odranije, između ostalog, u okviru programa prekogranične saradnje koji su podržani sredstvima EU, te infrastrukturnih projekata i programa koji su podržani sredstvima Evropske investicione banke.

“Tu su i sredstva u okviru IPA programa koja su već korištena i biće korištena i u narednom periodu u oblasti zaštite životne sredine”, napomenuo je Davidi.

Osim Davidija, u delegaciji koja je posjetila Zvornik bili su i ambasador Švedske u BiH Frederik Šiler i ambasador Hrvatske u BiH Ivan del Vekio, koji se nisu obraćali medijima.

Stevanović je rekao da su predstavnici opštine Davidiju i ambasadorima izložili probleme i potencijale koje Zvornik ima da bi Zvornik predstavili kao grad koji želi da se približi EU, koji želi da “dozove” potencijalne investitore iz EU.

“Zvornik ima povoljan geografski položaj, željezničku prugu, a naša komparativna prednost u odnosu na okruženje jeste i gas koji imamo. Nudimo kvalifikovanu radnu snagu, jer Zvornik ima tradiciju industrijskog grada i takav je i danas, nudimo povoljno zemljište u industrijskim zonama koje je opština za tu namjenu kupila”, naveo je Stevanović.

On je dodao da je ova opština spremna da svima koji žele da ulažu u Zvornik omogući da bez ikakvih administrativnih barijera razviju svoj biznis na ovim prostorima.

Stevanović je podsjetio i na projekat u završnoj fazi koji se realizuje sa švedskom vladom. “U okviru tog projekta dobićemo kamion za odvoz čvrstog otpada i kontejnere i prvi put ćemo početi selektivno prikupljanje otpada”, pojasnio je Stevanović.

Nakon sastanka u Zvorniku najavljeno je da će se Delegacija EU sastati i sa predstavnicima Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” i studentima Fakulteta tehničkih nauka.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments