Opština Sokolac traži od Vlade 40.000 KM za saniranje posljedica

0

Opština Sokolac zatražiće, posredstvom resornog ministarstva, od Vlade Republike Srpske pomoć od 40.000 KM, jer nije u stanju da sama sanira posljedice snježnog nevremena, zaključeno je danas na sjednici Opštinskog štaba Civilne zaštite u proširenom sastavu.
Direktor Civilne zaštite Republike Srpske Milimir Doder rekao je na sastanku da načelnik opštine Sokolac treba da zatraži finansijsku pomoć od Ministarstva uprave i lokalne samouprave za grijanje grada zbog izuzetno niske temperature, kao i da budu zatražena dodatna sredstva od Ministarstva prosvjete i kulture za grijanje u školama.

Prema njegovim riječima, opštinska služba Civilne zaštite treba da sačini spisak potencijalno ugroženih građana u najudaljenijim selima, kao i to kojeg su starosnog doba, te da Dom zdravlja obezbijedi dovoljnu količinu lijekova i ostalog medicinskog materijala.

Doder je napomenuo da, posredstvom Crvenog krsta Republike Srpske, treba obezbijediti dovoljne količine konzervi i druge hrane koje bi se mogle dijelitu ugroženom stanovništvu u slučaju potrebe.

On je rekao da sva pravna i fizička lica na području opštine treba da očiste snijeg ispred svojih objekata, a opštinska Komunalna policija da podnese prijave protiv neodgovornih.

Doder je dodao da sa glavnih gradskih ulica treba odvoziti snijeg na deponiju, a u opštinskoj službi Civilne zaštite treba da bude uvedeno stalno dežurstvo i da se u slučaju potrebe zatraži hitna pomoć Republike Srpske.

Na Sokocu je 26. januara proglašeno vanredno stanje zbog snježnih elementarnih nepogoda.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare