Opština Pale uzima kreditno zaduženje kod banaka

0

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su danas izmjene i dopune Odluke o kreditnom zaduženju u iznosu od tri miliona KM namjenskih sredstava, jer je Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRB RS) obavijestila opštinu da u ovom trenutku taj kredit ne može biti realizovan. IRB RS obavijestila je opštinu Pale da u ovom trenutku ne može doći do realizacije aranžmana posredstvom te institucije, te da opština može tražiti alternativne izvore finansiranja kredita, za koji inače postoji saglasnost resornog ministarstva. Od ovih kreditnih sredstava dva miliona su bila namijenjena za nastavak izgradnje sportske dvorane na Palama, a milion KM za projekte spoljnog uređenja oko novoizgrađene škole „Srbija“. Zamjenik načelnika opštine Pale Nenad Vuković rekao je na vanrednoj sjednici SO da je obavještenje iz IRB RS za opštinu predstavljalo signal da se krene u direktno kreditno zaduženje preko komercijalnih banaka.

Vuković je podsjetio da su realizovani projekti na spoljnom uređenju oko škole „Srbija“, odnosno izgradnja pristupnih saobraćajnica i preostale infrastrukture potrebne za funkcionisanje ove obrazovne ustanove, tako da je opština već šest mjeseci dužna da izmiri obaveze po tom osnovu.

On je naglasio da su dva miliona KM bila namijenjena za nastavak gradnje sportske dvorane, na ljeto ove godine, kada je trebalo da se gradi samo dvoranski dio i da se zaštiti objekat od propadanja.

„Naručen je i novi projekat, čiji završetak očekujemo do kraja aprila, poslije čega bi odmah i raspisala tender za izbor izvođača radova“, rekao je on i dodao da očekuje da će sredinom ljeta imati poznatog izvođača radova koji će nastaviti izgradnju sportske dvorane na Palama.

Pri donošenju izmjena i dopuna odluke o kreditnom zaduženju uzdržani su bili odbornici SNSD-a i Pokreta za naš grad.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare