Opština Pale potpisala ugovor sa Partizanom

0

Opštine Pale i Čajetina potpisali su ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa FK Partizan iz Beograda, koji predstavlja dodatno unapređenje međusobne saradnje i verifikaciju dosadašnjih dobrih odnosa višestrukog srpskog prvaka sa sredinama u kojima popularni „parni valjak“ organizuje ljetne kampove za talentovane dječake.

Kako je rečeno na zvaničnoj konferenciji za novinare u domu šampiona na Topčiderskom brdu u Beogradu, ugovor ima za cilj i da pospješi rad lokalnih klubova i trenera, koji će imati i izuzetnu priliku da sarađuju sa stručnjacima ponajbolje omladinske škole fudbala u Evropi koju i UEFA jeste prepoznala kao takvu i svrstala je rame uz rame sa čuvenim fudbalskim školama Ajaksa i Barselone.

Pogledajte video

S druge strane, opštine su preuzele obavezu da obezbijede adekvatne uslove za održavanje kampova, dok namjera FK Partizan jeste i da svojim slavnim imenom i imidžom velikog kluba doprinese u daljem uzdizanju u oblastima sporta i turizma na destinacijama kakve su Jahorina i Zlatibor.

Generalni sekretar FK Partizan, Darko Grubor, istakao je da klub organizuje ljetne i zimske kampove ne samo u Srbiji, već i u RS, odnosno BiH, Crnoj Gori, Sloveniji i Makedoniji, s ciljem popularizacije samog kluba i fudbala, te jačanja segmenta edukacije mladih i talentovanih igrača, koji potencijalno mogu postati i članovi crno-belih i na pravi način graditi sportsku karijeru.

– Opštine Pale i Čajetina, odnosno Jahorina i Zlatibor, naši su strateški ciljevi u daljem razvoju letnjih fudbalskih kampova, što zbog izuzetnih prirodnih i inrastrukturnih uslova, što zbog svog geografskog položaja. FK Partizan je izuzetno zainteresovan da stalno bude prisutan i u RS, gde ima pravu armiju navijača. Naš klub, kao i srpski fudbal u celini ima interes da talentovanim dečacima iz Srpske pruži šansu da postanu veliki igrači-rekao je Grubor, koji je ocijenio i kako ovakva saradnja nema u prioritetu ekonomski i materijalni značaj, već joj je cilj razvoj fudbala i svojevrsne socijalne dimenzije sporta.

Zaključio je kako ovaj ugovor učvršćuje saradnju sa rečenim sredinama i stvara preduslove za pronalaženje načina da bude i još bogatija, te da uskoro donese i rezultate koje svi zajedno žele i očekuju.

Načelnik Pala, Slobodan Savić, ocijenio je da je ovaj ugovor predstavlja i svojevrsnu garanciju razvoja sporta u ovom gradu mladosti, koji ima šest hiljada studenata i nekoliko hiljada učenika, kao i 25 sportskih klubova, te stoga i jeste riznica talenata.

– Naša perspektiva jeste olimpijska ljepotica Jahorina, zajedno sa drugim destinacijama, gradimo i savremenu sportsku dvoranu, a želja nam je i da zajedno sa Partizanom i Čajetinom blisko sarađujemo u cilju razvoja sporta. Smatramo da je ovo pravi put i zahvalni smo Partizanu kao velikom klubu koji je prepoznao da su Pale i Jahorina destinacija koja nudi mogućnost za sportski napredak-rekao je Savić.

Slične ocjene i zadovoljstvo novim iskorakom u saradnji rečenih opština sa Partizanom iznio je i direktor Turističke organizacije Čajetine, Arsen Đurić, dok je zadovoljstvo potpisanim ugovorom izrazio i koordinator za sportska pitanja FK Partizan, Albert Nađ, koji je ocijenio kako šampion Srbije, kao regionalni sportski lider, ima i obavezu i zadatak da bude prisutan na ovim prostorima i otvoren za najtalentovanije sportiste.

ANTRE: I „Tango“ pleše sa Partizanom

U FK Partizan ističu da su već uspostavili i saradnju sa ŠF Tango iz Istočnog Sarajeva, što je i svojevrsna garancija da će ljetni kamp na Jahorini dogodine biti još kvalitetniji nego do sada.
– Reč je o školi fudbala u kojoj se dobro radi i smatramo da će naša saradnja uticati i na veću masovnost učesnika, iz koje, opet, proizlazi i veći kvalitet-smatraju u beogradskom fudbalskom gigantu.

ANTRE 2: Zimska škola u Herceg Novom

Start fudbalskih kampova Partizana u 2012. godini zakazan je već u januaru, kada će dječaci iz regiona moći da se uključe u rad već tradicionalne zimske škole fudbala u Herceg Novom.
– Naravno, planirani jesu i kampovi u Ohridu u Makedoniji, te Mariboru u Sloveniji, kao i na Zlatiboru i Jahorini-potvrdio jeste „Fokusu“ koordinator fudbalskih kampova Partizana, Aleksandar Jovanović.

Pogledati još:

Škola fudbala Partizan – Jahorina 12.jul

Aleksandar Obradović najperspektivniji mladi fudbaler Partizanovog kampa

(www.palelive.com / Opština Pale / Srđan Šekara)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare