Opština Pale organizovala prijem za karatiste „Romanije“

0

Zvaničnici opštine Pale priredili su danas prijem za predstavnike i takmičare Karate kluba „Romanija“, koji su osvojili četiri medalje na Svjetskom prvenstvu za kadete i juniore, i kupu za djecu Svjetske karate konferedracije, održanom u Veneciji.

Čestitajući mladim sportistima i njihovom treneru Momiru Popoviću, načelnik opštine Pale Slobodan Savić istakao je da se u ovoj opštini svi ponose njihovim rezultatatima.

„Pale su grad mladosti i sporta i ovdje egzistira 25 klubova, čiji članovi ostvaruju zapažene uspjehe na velikim takmičenjima“, rekao je Savić izrazivši uvjerenje da će ti rezultati uskoro biti još bolji, jer se nastavljaju radovi na izgradnji velike sportske dvorane, čijim će završetkom biti stvoreni optimalni uslovi za rad.

Zahvaljujući se na čestitkama, Popović je istakao da je uspjeh karatista „Romanije“ tim veći jer se na takmičenju u Veneciji okupilo više od dvije hiljade takmičara iz 25 zemalja.

Svih osam takmičara „Romanije“ ušlo je u finalni krug takmičenja. Desetogodišnjaci Marija Živković i Darko Krsman okitili su se bronzanim medaljama u pojedinačnim borbama, odnosno katama, a junior Nebojša Vojinović osvojio je bronzu u pojedinačnoj i srebro u ekipnoj konkurenciji.

Prijemu je prisustvovala i seniorka Gorana Đukić, koja je ljetos osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u karateu.

Mladim sportistima danas su uručene skromne novčane nagrade.

(www.palelive.com / Agencije)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare