Opština Pale donirala 30 dušeka kovid odjeljenju

0

Opština Pale donirala je kovid odjeljenju Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevo 30 dušeka za krevete, vrijednosti oko 5.000 KM.

Direktor Bolnice Nebojša Šešlija zahvalio je rukovodstvu opštine Pale za donaciju, te dodao da kovid odjeljenje ove zdravstvene ustanove funkcioniše više od dvije godine.

Prema njegovim riječima, na ovo odjeljenje moguće je smjestiti 50 pacijenata, a bilo je i situacija kada je ležalo više od 100 bolesnika sa virusom korona.

„Više od dvije godine traje pandemija virusa korona i još nije završena“, rekao je Šešlija novinarima, te dodao da postoji konstantan priliv pacijenata, kao i da se javila potreba za dušecima kao potrošnom robom.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina rekao je da je ova lokalna zajednica u dogovoru sa rukovodstvom Bolnice obezbijedila ono što je sada najneophodnije.

On je istakao da Bolnica „Srbija“, na koju je oslonjeno više od 80.000 stanovnika, zaslužuje više pažnje i od drugih opština, ali i privrednih subjekata, jer je riječ o ustanovi koja je svima potrebna.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Opština Pale)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare