Opština organizovala novogodišnji prijem u Cekovića kući

0

Načelnik Pala Slobodan Savić rekao je juče da je opština ove godine zadržale razvojni kurs, što će učiniti i naredne godine, a u čemu će joj trebati pomoć Vlade Republike Srpske, koja je i do sada pomagala značajne projekte. Savić je podsjetio da je Vlada RS uložila znatna sredstva za izgradnju šestosjeda na Jahorini, u izgradnju Osnovne škole „Srbija“, kao i tunela Stambulčić. „U ovoj godini učinili smo sve kako bi Pale ostale na putu napretka i razvoja“, rekao je Savić koji je danas sa predsjednikom Skupštine opštine Miroslavom Brčkalom organizovao u Cekovića kući prijem za privrednike, kulturne i sportske radnike i novinare. On je rekao da će i dalje nastojati da se opština razvija ravnomjerno. Govoreći o planovima za narednu godinu, Savić je naveo da su Pale grad mladih i studenata i da je zbog toga u planu izgradnja zgrade Ekonomskog fakulteta, kao i rekonstrukcija hotela „Panorama“ za potrebe studenstkog centra. „Opština će u 2010. godini, bez obzira na ekonomsku krizu i očekivani pad prihoda, kako je predviđeno budžetom, uložiti oko četiri miliona KM u kapitalne projekte, od čega će oko 2,5 miliona KM utrošiti za dovršetak sportske dvorane“, rekao je Savić.

On je dodao da će oko pola miliona KM biti uloženo u rekonstrukciju ulica i puteva, oko 250.000 KM za infrstrukturne projekte i oko 170.000 maraka za sufinansiranje projekata sa građanima i drugim subjektima.

Savić je naglasio da opština neće odustati ni od kandidovanja projekta izmještanja gradske toplane, a trudiće se da i dalje pomože izgradnju novog sabornog hrama.

„Naše zamisli su naša nada u bolju budućnost i što prije prihvatimo činjenicu da je naša šansa izgradnja turističke pruge Pale- Bistrik u Sarajevu, gondole Pale-Jahorina i puta Pale- Mesići i sve to zajedno aktivnije promovišemo prije ćemo naći investitore“, naglasio je Savić.

On je sve privrednike pozvao na saradnju i da ponude dobre ideje s ciljem stvaranja boljih uslova za život na Palama.

(Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare