Opština napravila ogroman iskorak u oblasti turizma

0

TRNOVO – Opština Trnovo napravila je ogroman iskorak u oblasti turizma, što je predviđeno i Strategijom razvoja opštine od 2010. do 2020. godine, a u narednom periodu planiran je niz projekata u ovoj oblasti, rekao je Srni načelnik Trnova Goran Vujičić. Govoreći o planovima za naredni period, Vujičić je rekao da je opština Trnovo kupila hotelski kompleks „Treskavica“ od preduzeća „Zrak“ iz Teslića za 414.000 KM i prevela ga na opštinu.
„Već smo sačinili projekat prilaznog mosta za kompleks i restoran, a narednih dana očekujemo završetak projekta kupališta“, rekao je on i dodao da će rekonstrukcija prvog dijela restorana početi za nekoliko dana, a drugog dijela za oko mjesec dana.

Prema njegovim riječima, vrijednost projekta je 450.000 KM, a sredstva su obezbijeđena kreditom Investiciono-razvojne banke putem obveznica.

Vujičić je naveo da je Vlada Republike Srpske izašla u susret opštini i odobrila joj sredstva po najpovoljnijoj kamatnoj stopi, koja su već na računu opštine.

Što se tiče ostalih projekata, Vujičić je rekao da bi krajem avgusta trebalo da počne rekonstrukcija puta prema turističkom naselju u Rajskom dolu u dužini oko kilometar.

On je napomenuo da se projekat radi u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.

Vujičić je rekao da će prije rekonstrukcije puta biti urađeno oko 500 metara kanalizacione mreže.

„Na lokalitetu Rajski do, u saradnji sa italijanskom regijom Pijemonte, počeće izgradnja restorana“, rekao je on i dodao da će italijanska regija obezbijediti 70.000 KM, a opština Trnovo oko 50.000 KM, tako da bi restoran trebalo da bude završen do sredine novembra.

Vujičić je najavio da je u narednom periodu planirana i izgradnja javne rasvjete na potezu pilana – Širokari i u Kijevu, prema kamenolomu.

Planirano je i bratimljenje sa opštinom Čajetina gdje je turizam na najvišem nivou i zajedno su kandidovani projekti preko pretpristupnih fondova EU /IPA/, a rezultati se očekuju do kraja jula.

„Imamo kandidovana tri projekta vrijednosti oko 1.200.000 evra“, naveo je Vujičić i dodao da su radovi predviđeni na lokalitetu kompleksa Treskavica, Rajski do i Kazana.

On je istakao da će biti zadovoljan ako prođe bar jedan od projekata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare