Opština nagradila najljepša dvorišta

1

FOČA – Dvorište Slađane Čečar, koja živi u naselju Dragočava, i ove godine proglašeno je za najuređenije na području Foče, dok je dvorište Osnovne škole „Sveti Sava“ odnijelo prvu nagradu za najuređenije u kategoriji privrednih subjekata i javnih ustanova.

Za najljepši prostor stambene zgrade priznanje je ponovo pripalo stanarima zgrade u Svetosavskoj ulici, a Dragina Vuković, prema ocjeni opštinske komisije, ima najljepši balkon na području opštine.

Nagradu u njeno ime preuzeo je sin Vladimir koji je rekao da je njegovoj majci, poslije porodice, najdraže cvijeće.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Jelena Čančar istakla je da u uređenju školskog dvorišta učestvuju svi – đaci, nastavnici, pomoćno osoblje.

„Već smo dostigli taj nivo da imamo svoje biljke koje se obnavljaju, zatim veliki broj sadnica dobijamo kroz projekte, a i đaci i nastavnici od kuće donose svoje te ih presađuju i razmijenjuju“, rekla je Čančareva.

Ona je navela da se snalaze na razne načine i da kreativan prostor koriste i u nastavne svrhe.

Iz godine u godinu sve je više prijavljenih u akciji „Izbor najuređenijeg dvorišta i terase-balkona na području grada i prigradskih naselja“ koju sprovodi Opštinska turistička organizacija.

„Nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije, a svi ovi vrijedni ljudi uređujući svoje prostore, uređuju i opštinu, bogate njenu sliku, čine je boljom, ljepšom, a istovremeno utiču i na druge da im se pridruže“, rekla je direktor Turističke organizacije Foča LJeposava Đajić.

Za sopstvenu angažovanost, maštovitost i kreativnost najvredniji Fočaci i ove godine novčano su nagrađeni od lokalne uprave.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Nagrada za najljepše dvorište, baštu, balkon…bila je par godina uvedena i u Palama, ali se brzinom svjetlosti ugasila… da nedajbože ne pređe u tradiciju. Šta će nam to kad je ljepše da nam je sve zapušteno!!!