Oprez sa pirotehnikom

0

ISTOČNO SARAJEVO – Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo apeluje da građani tokom božićnih praznika budu oprezni prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava i nezakonite upotrebe vatrenog oružja, da bi se spriječile neželjene posljedice.

Centar je saopštio da se tokom proslave Nove 2015. godine na području u njegovoj nadležnosti nije dogodio nijedan slučaj povređivanja usljed upotrebe pirotehničkih sredstava.

Pripadnici Centra, u saradnji sa nadležnim opštinskim službama, i dalje preduzimaju pojačane aktivnosti s ciljem sprečavanja neovlašćene prodaje pirotehničkih sredstava.

Vlasnici prodavnica koje imaju zakonsko ovlašćenje da prodaju pirotehnička sredstva upozoreni su da prodaja i kupovina moraju biti u skladu sa zakonskim propisima.

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo podsjeća da se sva pirotehnika prodaje samo u prodavnicama oružja i municije ili prodavnicama pirotehničkih proizvoda, i da je mogu kupiti samo punoljetna lica.

Upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu kažnjiva je zakonom, a roditelji, odnosno staratelji snose odgovornost za postupanje maloljetnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare